Home / Ostalo / Sportska dvorana u Zavidovićima dobija novu LED rasvjetu

Sportska dvorana u Zavidovićima dobija novu LED rasvjetu

Gradska sportska dvorana Zavidovići spremno će dočekati utakmicu drugog predkola EHF Challenge Cupa koja je na rasporedu u subotu 14.10.2017. godine, a u kojoj će snage odmjeriti ekipe domaćina ŽRK Krivaja iz Zavidovića i ŽJRK Bor iz Bora, Republika Srbija.

Posljednjih nešto više od mjesec dana traje opsežna akcija pripreme Gradske sportske dvorane u Zavidovićima kako bi ista na što je moguće bolji način odgovorila zahtjevima EHF-a.

Kako smo već ranije pisali, u dosadašnjim aktivnostima uređenja objekta izvršena je kompletna zamjena krova dvorane ćime je riješen dugogodišnji problem sa prokišnjavanjem, takođe, izvršena je rekonstrukcija svlačionica, podloge, prostorija za službena lica.

Jučer u poslijepodnevnim satima u Zavidoviće je stigla i nova LED rasvjeta, ukupno 42 reflektora, renomiranog proizvođača LedLux iz Turske, koja bi trebala biti postavljena u narednim danima.

Rasvjeta je donacija privrednog preduzeća HAS-SA iz Zavidovića, koje je prepoznalo aktivnosti ŽRK Krivaja i njihove napore na uređenju sportske dvorane.

Nova LED rasvjeta osim poboljšanja svjetlosti, omogućit će i znatnu uštedu električne energije.

Susret je na rasporedu u subotu 14.10. sa početkom od 19:00 h. Karte za ovaj susret u preprodaji su od utorka, a možete ih pronaći na označenim mjestima.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Video: Održana sjednica UO Rukometnog saveza RS

Rukometna prva liga RS u muškoj i ženskoj konkurenciji započinje 22 i 23 septembra. U …

Close