Home / Ger&Den 2019 / Španija nakon dva kola maksimalna, Island bez bodova

Španija nakon dva kola maksimalna, Island bez bodova

Drugi krug takmičenja u grupi B na Svjetskom rukometnom prvenstvu okončan je susretom između Španije i Islanda u kojem su Španci slavili rezultatom 32:25.

Interesantna rukometna predstava, pogotovom tokom prvog dijela u kojem se igralo ujednačeno, bez značajnijeg izražaja u kvaliteti. Sve do sredine prvog dijela Španija je imala rezultatsku prednost od maksimalno dva gola prednosti, da bi nekako od sredine, uspjeli napraviti plus pet. Na pauzu se odlazi kod rezultata 19:14.

U nastavku, reprezentativci Španije uspijevaju sačuvati prednost, a Islanđani gotovo bez šansi da ozbiljnije ugroze pobjedu Furije.

Uspjevali su Islanđani smanjiti zaostatak na svega minus tri, i to u dva navrata, međutim do kraja susreta Španci dolaze do prednosti od sedam golova za konačnih 32:25.

Sole sa pet, Sarmiento, Gomez i Enterrios sa po četiri pogotka bili su najefikasniji dok su kog Islanda Palmarsson i Gudmundsson prva imena susreta sa po pet pogodaka.

Nakon drugog kruga Španija, Makedonija i Hrvatska imaju po četiri boda dok selekcije Islanda, Bahreina i Japana trenutno su bez bodova.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Karabatić sa zvukom sirene za bronzu Francuske

Selekcija Francuske osvajač je bronzane medalje na ovogodišnjem Svjetskom rukometnom prvenstvu, nakon što su u …

Close