Najnovije
Home / BiH Rukomet / Ostala takmičenja / “Solari” pobjedom protiv Rudara preuzeli lidersku ulogu

“Solari” pobjedom protiv Rudara preuzeli lidersku ulogu

Pobjedom protiv Rudara iz Banovića 41:21 (22:10), u 17. kolu prvenstva FBiH – grupa Sjever,  rukometaši Slobode izbili su na čelo tabele.

U ovom kolu Krivaja je bila slobodna, a Tuzlaci sada imaju isti broj bodova (41) kao i Zavidovićani, ali bolji su za gol u međusobnim susretima.

Ova činjenica je i najznajnija što se tiče večerašnjeg susreta u Mejdanu, u kojem su “solari” igrali na trenutke po sistemu “lako ćemo”, a u većem dijelu ozbiljno onoliko koliko je bilo potrebno da se nastavi niz pobjeda i pohod na titulu prvaka.

Čak 13 igrača domaćeg tima upisalo se u strijelce, što govori o tome da je trener Mirza Bulić svim igračima pružio priliku da “okuse” igru, a da ih ravnom jerno optereti.

Prve golove u novom dresu upisao je Aleksandar Vujnić, osladilo mu se pšutirati, pa je zabio 8 komada i bio je prvi strijelac ekipe.

Ekipa iz Banovića pokazala s veoma borbenom, predvodio ih je bivši “solar” Bakir Jahić, i sigurno je da će iva ekipa u narednim sezonama biti tvrd orah svim suparnicima.

Strijelci za Slobodu bili su: Aleksandar Vujnić 8, Enes Skopljak 6, Edin Cerić i Davor Kadić po 5, Semir Memić i Emir Suhonjić po 4, Bakir Pirić i Admir Kišić po 2, dok su po gol postigli Darko Ilić, Amer Denjo, Arnad Hamzić, Mirza Jusufović i Ermin Jusić.

Za Rudar golove su postigli: Dino Sarić i Nermin Čamdžić po 5, Kemal Pozderović, Amer Avdić, Bakir Jahić i Smajo Zejnilagić po 2, dok su po jedan gol postigli Jasmin Demirović, Denis Nukić i Mahir Salihović.

Izvor: Tuzlalive.ba


Preporučujemo da pročitate..

RK Krivaja će pokrenuti sudski spor protiv Rukometnog saveza FBiH

Rukometni savez Federacije Bosne i Hercegovine 21. aprila donio je odluku prekidu prvenstva u Prvim …

Close