Home / Ostalo / Slučaj ”Nuić”: UO RSBiH će odlučiti da li će se sprovesti istraga o krivici
Foto: Anadolija/Nihad Ibrahimkadić

Slučaj ”Nuić”: UO RSBiH će odlučiti da li će se sprovesti istraga o krivici

Evropska rukometna federacija, odnosno Apelacioni sud EHF-a, danas je odbio žalbu Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, i utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između BiH i Švicarske registrovala je službenim rezultatom 0:10.

To znači da će u baražu igrati Švicarci, s tim da je našem Savezu ostavljen rok od tri sedmice za žalbu Arbitražnom sudu EHF-a.

No, u ovom trenutno ne zna se da li će RSBiH uputiti novu žalbu, što je za Faktor potvrdila v.d. generalnog sekretara Lejla Hairlahović.

– Taksa za žalbu je 5.000 eura, tako da će se o eventualnoj žalbi morati očitovati Upravni odbor RSBiH– kazala je prva operativka naše kuće rukometa, naglasivši da nije poznato kada će zasjedati UO:

– Posljednja sjednica je održana proteklog vikenda kada je usvojena žalba direktora Gordana Muzurovića, te je imenovan koordinaciono tijelo koje će voditi brigu o našim reprezentativnim selekcijama. U ovom trenutku ne znam kada će biti održana naredna sjednica.

EHF je danas obrazložio da je odluku o registraciji utakmice rezultatom 0:10 donio na osnovu toga što je predstavnik RSBiH potpisao zapisnik, naglasivši da je službeni predstavnik naše zemlje odgovoran zbog toga što je nastupio Tomislav Nuić, čije ime nije bilo u zapisniku. A zapisnik je potpisao Gordan Muzurović! Hoće li on odgovarati zbog ovog propusta ili je ostavka dovoljna?

– Upravni odbor će odlučiti i o tome da li će biti provedena istraga u RSBiH zbog propusta oko zapisnika – kazala je Lejla Hairlahović.

Izvor: SCSport.ba

Preporučujemo da pročitate..

Ponovo bez kvoruma za odluku o Premijer ligi, predsjednik zabrinut za egzistenciju Saveza

Sjednica Upravnog odbor Rukometnog saveza BiH, na kojoj je danas u Sarajevu trebala biti donesena …

Close