pet. feb 21st, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Sloboda ponovo bolja od Visočke Bosne

1 min read

Rukometaši Slobode i Bosne iz Visokog u samo nekoliko dana odigrali su i drugi međusobni susret. Solari su večeras na domaćem terenu, ponovo savladali ekipu RK Bosna Vispak iz Visokog u susretu 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, rezultatom 34:30 (14:16).

Gosti iz Visokog večeras su bili bolja ekipa tokom prvog dijela susreta. Nakon fenomenalnog starta gostujuće ekipe uslijeo je ujednačen ritam u igri. Visočaci su do sredine prvog poluvremena bili na plus šest golova prednosti (5:11) , a nakon dvije serije pogodaka na otvaranju susreta.

Do kraja prvog dijela domaćini su uspjevaju vratiti u susret. Međutim do poluvremena Bosna je uspjela sačuvati prednost od dva gola razlike, a na pauzu se odlazi kod rezultata 14:16.

Na otvaranju drugog dijela domaći rukometaši serijom 5:2 dolaze do pokrekreta i prvog vodstva u večerašnjem susretu 19:18. Igralo se ujednačeno sve do 51. minute kada domaćini odlaze na plus četiri gola razlike, što uspjevaju sačuvati do kraja susreta.

Konačan rezultat susreta glasio je 34:30.

Slobodu su do pobjede vodili Kadić Davor sa osam i Abdurahmanović Sedžad sa šest postignutih pogodaka. Po pet su dodali Skopljak Enes i Suhonjić Emir.

Na drugoj strani najefikasniji su bili Osmandhodžić Almir sa devet te Imamagić Nedžad, Karanović Luka i Omanović Emir sa po četiri postignuta pogotka.

Svijet Rukometa

Close