Home / BiH Rukomet / Ostala takmičenja / Sloboda namučila Krivaju, minimalna pobjeda Krivaje u Tuzli

Sloboda namučila Krivaju, minimalna pobjeda Krivaje u Tuzli

Četvrto kolo Prve lige FBiH grupa sjever donijelo nam je okršaj dvije do sada neporažene ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva. Ekipa RK Sloboda II na domaćem terenu ugostila je ekipu Krivaje iz Zavidovića.

Obe ekipe do sada su upisale po tri pobjede, a večeras je u Mejdanu bila bolja ekipa Krivaje koja je na kraju susreta slavila pobjedu rezultatom 31:32.

Gosti su bolje otvorili susret, i već do pete minute imaju prednost od tri gola razlike 1:4. Međutim Slobodini dječaci vračaju se u susret i već u 11. minuti domaća ekipa dolazi do preokreta 6:5.

Ipak u nastavku gostujuća ekipa zaigrala je nešto kvalitetnija tako da do kraja prvog dijela gosti iz Zavidovića odlaze na plus pet golova prednosti. Na pauzu se odlazi kod rezultata 12:17.

I u nastavku, gostujući rukometaši održavali su prednost sve do sredine drugog dijela, kada domaćini ulaze u seriju, pa u 51. minuti dolaze do samo minus jedan gol zaostatka 28:29.

Do kraja susreta gosti su ipak uspjeli održati prednost, za na kraju konačnih 31:32. Imali su domaćini napad za remi, ali šut je zavšio pored gola.

Krivaju su do pobjede predvodili Deni Velić sa osam, te Ajdin Smajilbegović i Mirza Dervenčić sa šest odnosno pet postignutih pogodaka. Po četiri su dodali Edin Sinanović i Mirza Mehinagić.

Na drugoj strani najefikasniji su bili Harun Djana sa devet, Kerim Torlaković sa osam te Ermin Jusić sa četiri postignuta pogotka.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

RK Krivaja, ORK Bosna i ŽRK Hrasnica prvaci Federalnih liga

Rukometni savez Federacije Bosne i Hercegovine donio je odluku o prekidu prvenstva u Prvim ligama …

Close