Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Slaven Šijaković pred Slaviju: Idemo po tri boda

Slaven Šijaković pred Slaviju: Idemo po tri boda

Rukometaši Dervente u okviru 17. kola Premijer lige BiH gostuju u Istočnom Sarajevu kod ekipe Slavije, jednog od direktnih konkurenata u brobi za opastank u ligi.

Nosilac igre kluba sa Ukrine Slaven Šijaković, ističe da idu po bodove u Istočno Sarajeva.

“Uvijek sam optimista i gledam pozitvno, te idemo po pobjedu nad Slavijom. Znamo da nam je to važna utakmica, ali ne i odlučujuća. Vjerujemo u ovu ekipu i ima dosta pojedinaca koji mogu u datom trenutku da prevagnu meč u našu korist”, govori Šijaković.

Osvrnuo se on i nesretan poraz u prošlom kolu protiv lidera Vogošće, koja u finišu stigla do pobjede u Derventi.

“Po tradiciji uvijek odigramo kvalitetan meč sa njima i bude to pravo uživanje za publiku. Sreća nije bila naš saveznik u tom meču, ali možda nam se to vrati već u subotu sa Slavijom, nikad se ne zna. Ipak, igru koju smo prikazali u tom meču, potvrdila je da imamo snagu za Premijer ligu, te da naš opstanak u ligi neće biti doveden u pitanje”, poručio je Šijaković.

Susret između Slavije i Dervente igra se u subotu 17. marta u Istočnom Sarajevu, a pored ove utakmice u 17. kolu sastaju se i Bosna V.-Sloga, Izviđač-Bosna S.,Kakanj-Goražde, Vogošća-Borac i Zrinjski-Maglaj, dok je Konjuh slobodan u ovom kolu.

Piše: Slobodan Živanić

Preporučujemo da pročitate..

Damir Efendić ostaje u Vogošći

Rukometni golman Damir Efendić produžio je ugovor sa Vogošćom. Naredne dvije sezone nosit će dres …

Close