pon. feb 24th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Skauti vodili pa izgubili u Gračanici

2 min read

Rukometaši Gračanice večeras su na domaćem terenu u okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostilu aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu Izviđača iz Ljubuškog.

Boljom igrom u drugom poluvremenu, domaća ekipa upisala je pobjedu, rezultatom 23:18 (10:11).

Prvi dio susreta protekao je uglavnom u ujednačenoj borbi. Domaćini su bolje otvorili susret i već na samom startu imaju prednost 4:2. Sve do sredine prvog dijela rukometaši Gračanice uspjevali su sačuvati prednost, međutim, gosti serijom od 0:4, do 24. minute dolaze do preokreta. Igrao se 24. minut a rezultat na semaforu je glasio 7:9.

Gosti su zaigrali dosta bolje u finišu prvog poluvremena, kada odlaze i na plus tri, u 28. minuti, kod rezultata 8:11. Do kraja prvog dijela Skauti su uspjeli sačuvati jedan gol prednosti, pa se na pauzu odlazi kod rezultata 10:11.

U nastavku domaćini u potpuno drugačijem izdanju. Kvalitetnom igrom u odbrani onemogući su gostima da postignu pogodak, sve do 41. minute susreta. Do tada su rukometaši Gračanice već bili na plus tri, kod rezultata 16:13.

U 51. minuti susreta domaći rukometaši bili su na plus osam, kod rezultata 21:13, i već tada je bilo riješeno pitanje pobjednika.

Do kraja susreta bez značajnijih promjena, gosti su na kraju uspjeli smanjiti zaostatak na minus pet za konačnih 23:18.

Gračanicu su do pobjede predvodili Živanov Dušan sa pet postignutih pogodaka. Po četiri su dodali Tomić i Ćuzović.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Nikola Džono sa četiri postignuta pogotka.

Svijet Rukometa

Close