Home / BiH Rukomet / Omladinska takmičenja / Sjajni rezultati Škole rukometa RK „Maglaj“

Sjajni rezultati Škole rukometa RK „Maglaj“

Četiri selekcije Škole rukometa Rukometnog kluba „Maglaj“ ove sezone ostvaruju skoro perfektne rezultate u okviru Omladinske rukometne lige – SJEVER. U proteklih sedam kola, članovi ŠR RK „Maglaj“ su upisali samo jedan ligaški poraz, te su vodeća selekcija u sve četiri kategorije. Ostvarili su ukupno 20 ligaških pobjeda i 1 poraz. Nakon što su prošle sezone, omladinske selekcije maglajskog kluba igrale završnice državnog prvenstva u sve četiri kategorije, ove sezone su odlučili ponoviti isti uspjeh, te više nego uspješno grabe ka tome. Maglaj i Rukometni klub se uvijek posebno dičio svojim sportistima i posebno ulagao u omladinski sport, te su ovi rezultati samo potvrda dugogodišnjeg rada.

Selekcije Škole rukometa RK „Maglaj“ takmiče se u okviru ORL-Sjever sa četiri selekcije, i to: dječaci rođeni 2000. godine i mlađi, rođeni 2002. i mlađi, rođeni 2004. i mlađi, te dječaci rođeni 2006. godine i mlađi. Uporedo sa ovim selekcijama, u klubu dejstvuje i novoformirana selekcija dječaka rođenih 2008. godište i mlađi, koji ove sezone igraju prijateljske utakmice, van konkurencije, te time stiču iskustvo i određeno rukometno znanje.

Najstariji članovi, rođeni 2000. i mlađi, vodeći su u okviru svog takmičenja sa četiri pobjede i jednim porazom. U posljednjem kolu su u Tuzli savladali veoma dobru ekipu ŠR „Sloboda“ rezultatom 29:27 (14:10). Mlađi kadeti, dječaci rođeni 2002. i mlađi, ove sezone su perfektni sa 12 bodova (6 pobjeda). Maglajska selekcija je prošle sezone ostvarila svih 12 pobjeda u okviru ORL-Sjever, te je trenutno u seriji 18 pobjeda za redom u ligaškom takmičenju. U posljednjem kolu u Tuzli su pobijedili rezultatom 28:23 (17:13). Dječaci rođeni 2004. godine i mlađi također su bez poraza ove sezone. Osvojili su maksimalnih 15 bodova (5 pobjeda) i drže vodeće mjesto u svojoj kategoriji. Prošlo kolo su u Tuzli igrali derbi susret sa, do tada, neporaženom ekipom ŠR „Sloboda“. U veoma zanimljivom susretu su ostvarili pobjedu rezultatom 17:15 (7:8). Selekcija 2006. i mlađi ŠR RK „Maglaj“ također napreduje veoma dobro i igra izvrsno. Kao i njihove starije kolege, oni također drže vrh ORL-Sjever sa maksimalnim učinkom od 15 bodova (5 pobjeda). Svoje vršnjake iz Tuzle u prethodnom kolu su pobijedili rezultatom 26:13 (11:5). Najmlađi članovi maglajske Škole rukometa, dječaci rođeni 2008. godine i mlađi, sa radom su počeli prije 2 i pol mjeseca, a već se dobri rezultati primijete kroz prijateljske utakmice, koje su do sada odigrali. Selekcija broji 16 dječaka, a upis dječaka ove dobi će trajati cijelu ligašku sezonu.

Pored rezultata koje postižu ove sezone, mnogo sadašnjih i bivših članova Škole rukometa RK „Maglaj“ dobija i pozive u odgovarajuće selekcije reprezentacije BiH, gdje igraju značajnu ulogu. Svi ovi rezultati su još jedan dokaz da se u maglajskoj Školi rukometa radi izvrstan posao, te da će Rukometni klub „Maglaj“ i dalje biti rasadnik mladih rukometnih talenata.

Piše: Mahir Čaušić

Preporučujemo da pročitate..

Inicijativa iz Republike Srpske, naknada klubovima za edukaciju igrača

Predsjednik komisije za Omladinski rukomet Rukometnog saveza Republike Srpske, Obrenko Miljković, predložio je Upravnom odboru …

Close