ned. apr 5th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Sjajni Kugis vodio Vardar do nove pobjede u SEHA ligi

1 min read

Makedonski, Evropski i SEHA prvak zabilježio je novu pobjedu u okviru SEHA regionalne rukometne lige. Sinoć su rukometaši Vardara gostovali kod Tatrana Prešova, te su ubilježili novu pobjedu, rezultatom 22:29 (8:10).

Vardar ove sezone igra tempirano. Prvo poluvrijeme služi za odmjeravanje snaga, te protivnik ima koliko toliko šanse i nade da bi mogao iznenaditi sjajnu ekipu Vardara. Međutim, u drugom poluvrijemenu Vardar eksplodira, i zabilježi pobjedu.

Tako je bilo i sinoć. Prvi dio susreta izgledao je poprilično ujednačeno, a Vardar je do poluvremena uspio sakupiti samo dva gola prednosti. Na pauzu se odlazi kod rezultata 8:10.

U nastavku dosta bolja igra Vardara koji je predvođen sjajnim Kugisom upisao novu, svoju treću pobjedu u ovogodišnjem izdanju SEHA Gazprom lige.

Konačan rezultat glasio je 22:29.

Vardar su do pobjede predvodili Dibirov sa pet, te Gorbok i Shishkarev sa po četiri postignuta pogotka. Po tri su dodali Kristopans, Pelko, Kalarash i Čupić. Golman Arturs Kugis sakupio je četrnaest uspješnih intervencija.

Na drugoj strani najefikasniji su bili Oliver Rabek sa šest te Janus Lapajne sa pet postignutih pogodaka.

Svijet Rukometa

Close