uto. feb 25th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Senjaminov Nantes bolji od Nebojšinog Chartresa

2 min read

Četrnaesto kolo Francuske Lidl Starligue donijelo nam je duel Nantesa i Chartresa, za koje nastupaju naša dva reprezentativca, Senjamin Burić i Nebojša Grahovac.

Ekipa Nantesa, trenutno druga momčad prvenstva upisala je novu pobjedu, rezultatom 33:31 (18:19).

Prvi dio susreta protekao je u ujendačenoj borbi, igralo se gol za gol, a domaćini su konstatno bili korak ispred. U pojedinim trenucima, domaći Nantes imao je prednost od tri gola, kada u 8. minuti pogađa Senjamin Burić za 13:10.

Međutim, gosti se ne predaju i već i 11. minuti Vanja Ilić Chartres dovodi do poravnanja rezultata, a samo minutu kasnije Sergej Kudinov, Chartres dovodi i do prednosti 13:14.

Nastavilo se u ujednačenom ritmu sve do kraja prvog dijela, kada samo nekoliko sekundi prije kraja Morten Viuma postiže pogodak za 18:19. Kod ovog rezultata se odlazi na pauzu.

U nastavku su domaćini zaigrali nešto bolje i već u 41. minuti pogotkom Tournata odlaze na plus pet golova prednosti, 25:20.

U 51. minuti Vanja Ilić ponovo gostujuće rukometaše vraća na samo minus dva ali to je bilo sve što je Chartres mogao u sinoćnjem susretu. Domaćini su do kraja susreta uspjeli sačuvati dva gola prednosti, za na kraju konačnih 33:31.

Nantes su do pobjede vodili Aymeric Minne sa dvanaest i Nicolas Tournat sa četiri postignuta pogotka. Naš Senjamin Burić postigao je tri pogotka.

Na drugoj strani najefikasniji su bili Morten Vium sa devet i Vanja Ilić sa osam postignutih pogodaka. Naš Nebojša Grahovac upisao je sedam uspješnih intervencija.

Svijet Rukometa

Close