čet. apr 2nd, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

SEHA: Veszprem slavio u Moskvi

1 min read

Rukometaši Veszprema i moskovskog Spartaka odigrali su sinoć meč trećeg kola SEHA Gazprom regionalne rukometne lige. Susret je odigran u Moskvi, a slavili su gostujući rukometaši rezultatom 23:26 (14:14).

Gosti su odlično otvorili susret i već na samom početku imaju velikih plus šest golova prednosti. U osmoj minuti rezultat je glasio 0:6. Ipak do kraja prvog dijela domaćini konsoliduju redove, pa se Spartak u potpunosti vraća u susret.

Imao je Spartak šansu da povede sa dva gola razlike, do kraja prvog dijela, no neiskorištenu šansu domaćeg tima kažnjava Veszprem pa se tako na pauzu odlazi kod rezultata 14:14.

Gosti su drugi dio odigrali nešto kvalitetnije. Do sredine drugog dijela Veszprem je već imao četiri gola prednosti. Iako su domaćini još jednom stigli do poravnanja, boljom igrom u završnici, Veszprem stiže do nove pobjede i novih bodova. Konačan rezultat glasio je 23:26.

Najefikasniji u redovima Spartaka bili su Tsakharias i Ryabov sa po šest postignutih pogodaka, dok je u redovima Veszprema Ilić prvo ime susreta sa sedam postignutih pogodaka. Mackovsek je dodao šest.

U narednom kolu Spartak će se 1. oktobra sastati sa PPD Zagreb, dok će Telekom Veszprem otputovati u Bitolu, gde će igrati protiv Eurofarma Rabotnika.

Svijet Rukometa

Close