Home / Ostalo / Savez poslao prijave, ovo su nove EHF sudije iz Bosne i Hercegovine

Savez poslao prijave, ovo su nove EHF sudije iz Bosne i Hercegovine

Rukometni savez Bosne i Hercegovine, danas je u sjedište Evropske rukometne federacije (EHF) poslao dopis za listom sudija iz Bosne i Hercegovine, koji će našu zemlju predstavljati u narendom periodu pod zastavom EHF-a.

Na listi se već standardno nalaze braća Amar i Dino Konjičanin, koji su trenutno jedini IHF sudijski par iz Bosne i Hercegovine.

Takođe Nedim Arnautović i Aleksandar Jović te Banjalučanke Tatjana Praštalo i Vesna Balvan, već godina unazad uživaju povjerenje Evropske rukometne federacije.

Našu zemlju od naredne godine predstavljat će mladi i perspektivni par iz Sarajeva, Edin Kulović i Vedad Škaljić.

Kao potencijalni kandidati za EHF grb našla su se imena sudijskog para iz Mostara Josip Marić i Ivo Bošnjak.

U program EHF Young Referees prijavljeni su sudijski parovi Mitrović-Vujić i Danilović-Karan.

Interesantno je da se na listi prijedloga za EHF sudije iz Bosne i Hercegovine neće naći imena Ivana Džolića i Ivana Šarca, koji su godinama važili za jedan od najperspektivnijih mladih sudijskih parova iz Bosne i Hercegovine, te su godinama kotirali za bolje „ocijenjen“ sudijski par od strane Evropske rukometne federacije.

Obzirom da je ovo zemlja apsurda kad je rukomet u pitanju, pa tako i u slučaju Džolić-Šarac, postavlja se pitanje kako i na koji način se definišu nacionalni kriteriji za dolazak na EHF sudijske liste. Ako nisu mjerilo ocjene od strane EHF-a, šta li je onda, no to ostavimo močnicima iz Saveza koji o tome odlučuju.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Burne reakcije iz Republike Srpske: Slobodan Zadro je rukometni diletant!

Izjava predsjednika predsjedništva Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Slobodana Zadre izazvala je burne reakcije u …

Close