Home / Region / Hrvatska / Saračević: Moramo zaustaviti Schmida. Bičanić: Novi trener donio je dobre ideje

Saračević: Moramo zaustaviti Schmida. Bičanić: Novi trener donio je dobre ideje

Rukometaši PPD Zagreba u srijedu u desetom kolu Lige prvaka u Areni dočekuju njemačkog prvaka Rhein-Neckar Löwen, a novi trener Zlatko Saračević istaknuo je da najviše želi vidjeti pomak u igri svoje momčadi.

“Rhein-Neckar Löwen je ekipa iz samog vrha europskog rukometa, koja cilja na Final Four. To je momčad koja ima nekoliko lica jer zbog jakosti i širine kadra njihov trener često odmara neke igrače. Jedino je sigurno da Andre Schmid uvijek igra i on je ključni igrač njihovog napada. Naš je cilj da limitiramo njegov učinak jer ga je nemoguće potpuno zaustaviti”, kazao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare trener Zlatko Saračević.

Saračević je prošlog tjedna na trenerskoj klupi PPD Zagreba naslijedio Kasima Kamenicu i u svom debiju, prije četiri dana, doživio je poraz od Barcelone (24-32). PPD Zagreb je posljednji u A skupini Lige prvaka s dva boda, koliko ima i predzadnja Wisla Plock. Vodeći je europski prvak Vardar sa 16 bodova, Nantes ima 13, Barcelona i Rhein-Neckar Löwen po 12 bodova, petoplasirani Pick Szeged je na 9, a šesti Kristianstad ima 6 bodova.

Lijevi vanjski bek PPD Zagreba Damir Bičanić istaknuo je da je Saračević donio nove ideje te da idu u dobrom smjeru.

“Htijenje i kvaliteta nikad nisu bili upitni, ali neke sitnice, koje puno znače, treba posložiti. Saračević je donio nove ideje i to je teško posložiti do utakmice s Löwenom. To je proces za koji treba vremena, ali bitno je da idemo u dobrom smjeru. Löwen je ekipa s vrhunskim igračima na svim pozicijama, ali ako mi budemo pravi, onda im možemo parirati”, rekao je Bičanić.

Izvor: HINA

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Hrvatska muška seniorska reprezentacija okupila se uoči susreta sa Srbijom

Hrvatska muška seniorska reprezentacija okupila se uoči kvalifikacijskih susreta za Europsko prvenstvo 2020. sa Srbijom. …

Close