Najnovije
Home / Hrvatska 2018 / Saračević: Domaći teren je prednost ako si dobar, ako kreneš loše onda on postaje teret

Saračević: Domaći teren je prednost ako si dobar, ako kreneš loše onda on postaje teret

Još pet dana ostalo je do početka Europskog prvenstva rukometaša i prvog dvoboja sa Srbijom.

Pomoćnik izbornika Line Červara i hrvatska rukometna legenda Zlatko Saračević najavio je predstojeću europsku smotru kojoj je domaćin upravo Hrvatska.

“Ne možemo biti toliko bahati da kažemo da moramo osvojiti zlato, no imamo pravo sanjati i željeti”, rekao je za HRT.

“Ova ekipa ima kvalitetu koja je potrebna i ima nekoliko prednosti u odnosu na ostale, a prva stvar je domaći teren. Svaki domaćin ima prednost domaćeg terena i euforije te imamo pravo sanjati”, dodaje.

Naši su reprezentativci uspješno odradili posljednju provjeru u Spaladium Areni protiv Crne Gore, a današnji su dan iskoristili za odmor. U ostatku priprema radit će se na taktičkom dijelu i skupljanju snage.

“Lino ima teoriju koja je točna, da obranom dobivaš utakmicu, a napadom je možeš izgubiti. Moramo imati agresivnu obranu, moramo biti čvrsti, a u napadu to onda moramo iskoristiti, biti puno pametniji i bez tradicionalnih rupa koje se događaju. Domaći teren je prednost ako si dobar. Ako krene loše, on postaje teret. Radimo na tome i mislim da će biti sve u redu”, istaknuo je Saračević.

Najavio je i neke taktičke inovacije u igri Kauboja.

“Vježbamo 6-0 i 5-1, naše tradicionalne obrane, vježbamo još zovemo je  3-3, agresivnu obranu. Kada  ćemo je koristiti to ovisi o stanju na terenu i od protivnika. Nije zgorega da imamo tri varijante.”

Saračević je član hrvatske reprezentacije koja je u Atlanti 1996. osvojila olimpijsko zlato.

“Ono je bila generacija na zalasku i to nam je bila je zadnja šansa. Ova generacija je malo promijenjena, ima snagu i ima moć, treba nam malo božje sreće da krenemo dobro i pokažemo sve što znamo”, ustvrdio je.

Izvor: Sportarena.hr

Preporučujemo da pročitate..

VELIKA PROMJENA Evo kako će izgledati sljedeći rukometni Euro

Sljedeće Europsko rukometno prvenstvo igrat će se 2020. godine u tri države, prvi put u …

Close