Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Rukometni Zmajevi sa Bjelorusijom u Zetri

Rukometni Zmajevi sa Bjelorusijom u Zetri

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine svoj odlučujući susret 5. kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko rukometno prvenstvo, trebala bi odigrati u Olimpijskoj dvorani Zetra, sredinom šestog mjeseca.

Danas je ta informacija potvrđena portalu Svijet Rukometa iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

U susretu 5. kola kvalifikacija Zmajevi će snage odmjeriti sa selekcijom Bjelorusije, a u ovom susretu potreban nam je bod, kako bismo obezbijedili direktan plasman na Evropsko rukometno prvenstvo, koje se naredne godine igra u Austriji, Švedskoj i Norveškoj.

Nakon četiri kola, naša selekcija je lider grupe 5, sa tri pobjede i jednim porazom. Zmajevi su na početku kvalifikacija upisali pobjedu na gostovanju u Bjelorusiji, potom je uslijedio poraz od selekcije Češke u tuzlanskom Mejdanu, a u aprilskom krugu kvalifikacija upisali smo dvije pobjede protiv selekcije Finske.

„Grad Tuzla u proteklih nekoliko utakmica bio je izuzetan domaćin, te su u dosadašnjim utakmicama snosili troškove smještaja naše reprezentacije, gostujućih reprezentacija i službenih osoba te i druge prateće troškove. Međutim u posljednjoj utakmici protiv Finske, kompletna financijska konstrukcija organizacije utakmice pala je Rukometni savez BiH, osim zakupa dvorane. Pred susret sa Bjelorusijom, Kanton Sarajevo je ponudio da financijski pokrije troškove organizacije ove utakmice, što uključuje smještaj seniorske reprezentacije 12 dana, juniorske reprezentacije tri dana, reprezentacije Bjelorusije, i službenih osoba. U situaciji u kojoj se nalazimo, ovakvu ponudu ne možemo odbiti“ saopšteno je iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, za portal Svijet Rukometa.

Meč 5. kola sa Bjelorusijom na rasporedu je 12.6. a da li će Kanton Sarajevo preuzeti ulogu domaćina, biti će poznato u narednim danima.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Selekcija Izraela nanijela treći poraz „Zmajicama“

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je i treći poraz na evropskom rukometnom prvenstvu …

Close