Najnovije
Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Rukometni reprezentativci BiH popodne stižu u Tuzlu i odmah imaju trening

Rukometni reprezentativci BiH popodne stižu u Tuzlu i odmah imaju trening

Nakon pobjede protiv Finske u 3. kolu grupe 5 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, rukometna reprezentacija danas se vratila u Sarajevo, odakle će vrlo brzo krenuti za Tuzlu.U Rukometnom savezu Tuzlanskog kantona Feni su kazali da se dolazak reprezentacije očekuje oko 16 sati, a već u 18.30 sati zakazan je prvi od dva planirana treninga u dvorani Mejdan.

“Kao što smo i predvidjeli, nakon sinoćnje pobjede naglo je porastao interes za ulaznicama, tako da sam siguran da će dvorana u nedjelju biti puna i da će “Zmajevi” za uzvrat s Fincima imati ogromnu podršku”, izjavio je Feni predsjednik RS TK Alija Hasić.

Od jutros se u velikoj dvorani radi na postavljanju podloge za utakmicu, a u završnoj fazi su i svi drugu organizacioni poslovi vezani za predstoječi meč. Dolazak reprezentacije Finske očekuje se sutra. Bit će smješteni u Lukavcu, a popodne će imati jedini trening, u terminu koji zatraže od organizatora.

Konferencija za novinare reprezentacije BiH bit će održana sutra u 11 sati u Press klubu Sportskog centra Mejdan. Utakmica 4. kola grupe 5 kvalifikacija za EP BiH – Finska igra se u nedjelju od 17 sati. 

Istog dana u Minsku igraju Bjelorusija – Češka (17 sati). 

Na tabeli grupe 5 poslije tri kola vode Češka, Bjelorusija i BiH sa po 4 boda, dok je Finska posljednja bez bodova.

Izvor: FENA

Preporučujemo da pročitate..

Benjamin Burić priprema se u rodnom Maglaju: Manji klubovi će teško preživjeti

Benjamin Burić, bh. reprezentativac i član njemačkog Flensburga, kao i brojni drugi sportisti i sportistkinje, …

Close