Najnovije
Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Rukometna reprezentacija BiH početkom 2019. godine putuje u Katar

Rukometna reprezentacija BiH početkom 2019. godine putuje u Katar

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, planom priprema za naredni period okupit će se u periodu od 26. do 30. decembra u Hotelu Hills, nakon čega slijedi odlazak u Katar, gdje će odigrati dvije pripremne utakmice sa selekcijom Katara.

Na tu temu razgovarali smo sa selektorom rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Bilalom Šumanom, koji je za portal Svijet Rukometa, potvrdio informaciju o odlasku u Katar.

„- Kada je u pitanju plan nastavka utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. , predviđene aktivnosti su slijedeće. Okupljanje reprezentacije BiH u Hotelu Hills , u periodu od 26 – 30 decembra. Odlazak u Katar i odigravanje dvije kontrolne utakmice protiv reprezentacije Katara.“ istakao je selektor Bilal Šuman.

Nakon povratka iz Katara, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, ponovo će se okupiti u aprilu mjesecu

„Naredno predviđeno okupljanje reprezentacije je predviđeno za mjesec april 2019. godine, kada će naša reprezentacija odigrati i dvije najvažnije utamice protiv reprezentacije Finske.“

Kako je selektor obavijestio, usljed  pojačanih aktivnosti reprezentacije BiH u decembru 2018.godine, te januaru 2019. godine, Stručni štab će biti pojačan angažmanom gosp. Edina Bašića koji će zajedno sa Lase Boesenom, fizioterapeutom Muris Đugom, Amerom Nezirovićem i selektorom činiti stručni štab rukometne reprezentacije.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

EHF potvrdio, sa Bjelorusima u Mejdanu

Evropska rukometna federacija (EHF), odobrila je Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine promjenu mjesta odigravanja kvalifikacionog …

Close