Home / BiH Rukomet / Premijer liga (Ž) / Rukometašice Jedinstva krenule sa pripremama

Rukometašice Jedinstva krenule sa pripremama

Rukometašice tuzlanskog Jedinstva i stručni štab ekipe ponovo su u trenažnom procesu. Nakon zimske pauze, jučer je novi i privremeni trener Elmir Grabčanović, u saradnji sa svojim asistenticama izvršio prozivku igračica.

Na prvom treningu pojavila se 21 rukometašica. Klub su napustile Ivana Sikimić i Ivana Rajković, prva je prešla u redove Krivaje iz Zavidovića, a druga u dres Ilidže.

“Uprava je obavila razgovor sa igračicama. Ne znam da li je još neko najavio odlazak, ali po trenutnoj situaciji ne vidim razlog da bude nekih problema po tom pitanju. Pripremama su se priključile naše bivše igračice Demirović i Avdić, tu je i nekoliko juniorki iz našeg omladinskog pogona i za sada je ovo puno bolje nego što sam očekivao”, rekao je trener Grabčanović kojem će asistirati bivše rukometašice Jedinstva, Nermina Kušmić i Indira Horozović, te velika legenda kluba Zalkida Suhi Arnautović.

Ekipa će trenirati dva puta dnevno. Prvi dio priprema rezervisan je za treninge na fizičkoj spremi igračica, a sa curama će raditi dr. Nedim Đug.

“Drago mi je što smo ponovo na okupu i čast je da sam opet sa svojim curama sa kojima dugo sarađujem. Iz Uprave imamo ‘zeleni signal’ da se sada opustimo, ne stvaraju na nas veliki pritisak. Mi imamo svoje ambicije, te i dalje imamo šanse za prvo mjesto u Premijer ligi BiH i Kupu”, istakla je ponajbolja rukometašica Jedinstva Admira Zvekić.

“Imamo visoke ambicije. Želimo ponoviti prošlogodšnji rezultat i izboriti finale kupa. Mi stariji ćemo pomoći mlađim igračicama da se uklope i sigurno će i trenerska četvorka dobro odraditi posao”, kratko je prokomentarisala Neira Midžić, koja je priznala da je u Tuzli do maja ove godine, kada bi karijeru trebala nastaviti u Njemačkoj.

Rukometašice Jedinstva će u toku priprema odigrati nekoliko test utakmica. U četvrtak je planirana utakmica protiv Jedinstva iz Brčkog, 3. februara Labudice će vjerovatno igrati protiv Osijeka, a 10. i 17. februara očekuju ih turniri u Hadžićima i Dardi (Hrvatska).

Izvor: Radiokameleon.ba

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Grude u drugom dijelu slomile otpor Krivaje

Derbi susret 12. kola, kola kojim je otvoren proljetni dio Premijer lige Bosne i Hercegovine …

Close