Home / BiH Rukomet / Premijer liga (Ž) / Rukometašice Izviđača pobjedom nad Hadžićima preuzele lidersku poziciju

Rukometašice Izviđača pobjedom nad Hadžićima preuzele lidersku poziciju

Rukometašice Izviđača večeras su u okviru šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, na domaćem terenu, slavile ubjedljivu pobjedu, nad ekipom ŽRK Hadžići, rezultatom 36:19.

Domaće rukometašice iskoristile su kiks Gruđanki u Zavidovićima, te su ovom pobjedom preuzele lidersku poziciju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Sinoć su Ljubušanke odlično otvorile susret i već u prvih deset minuta imale su prednost od sedam golova razlike 8:1. Prednost su domaće rukometašice uspjele sačuvati do kraja prvog dijela, kada se na pauzu odlazi kod rezultata 19:6.

I u nastavku dosta bolja igra rukometašica Izviđača, čija je prednost u 55. minuti iznosila čak plus 21. Do kraja susreta, trener domaće ekipe Ivan Lovrić, šansu je dao i najmlađim rukometašicama u svom sastavu, što su gošče iskoristile i smanjile rezultatski zaostatak. Konačan rezultat glasio je 36:19.

Izviđač su do pobjede vodile Boras sa devet, Gudelj sa sedam te Kulić i Vrančić sa po pet postignutih pogodaka. Sjajna je bila i Martina Šumelj sa 19 uspješnih intervencija.

Na drugoj strani najefikasnija je bila Edina Demić sa sedam postignutih pogodaka, dok je Anisa Selimović upisala 11 uspješnih intervencija.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

ŽRK Hrasnica isključen iz Premijer lige Bosne i Hercegovine

Ženski rukometni klub Hrasnica nakon osam odigranih kola jesenjeg dijela prvenstva isključen je iz Premijer …

Close