Home / BiH Rukomet / Premijer liga (Ž) / Rukometašice Goražda slavile nad brčanskim Jedinstvom

Rukometašice Goražda slavile nad brčanskim Jedinstvom

Rukometašice Goražda u okviru četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine upisale su svoju prvi pobjedu. Ekipa Goražda sinoć je na domaćem terenu savladala brčansko Jedinstvo, rezultatom 37:30 (16:15).

Susret su bolje otvorile gostujuće rukometašice koje su do gotovo sredine prvog dijela imale prednost. Serijom 4:0 u 16. minuti domaće rukometašice dolaze do preokreta i prvog vodstva u susretu 10:8. Do kraja susreta igralo se ujednačeno, ekipe su se smjenjivale u vodstvu a do kraja prvog dijela domaće rukometašice uspjevaju napraviti minimalnu prednost, pa se na pauzu odlazi kod rezultata 16:15.

U nastavku dosta bolja igra domaće ekipe koja već na samom početku drugog dijela odlazi na plus pet golova prednosti 23:17. Stečenu prednost sa početka drugog dijela rukometašice Goražda uspjele su sačuvati do kraja susreta, za na kraju konačnih 37:30.

Goražde su do pobjede vodile Oputar Amina sa jedanaest te Barut Anera i Andrić Slađana sa po osam postignutih pogodaka. Kostić Ena dodala je sedam.

Na drugoj strani najefikasnije su bile Katić Sanja sa osam i Sorak Marijana sa šest postignutih pogodaka. Lukić Jelena i Alikadić Ajla dodale su po pet.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Gruđanke sigurne protiv Goražda

Rukometašice Gruda u okviru šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice upisale su …

Close