Home / Evropa / Rukometaši u Asobal ligi prijete bojkotom ukoliko maske postanu obavezne

Rukometaši u Asobal ligi prijete bojkotom ukoliko maske postanu obavezne

U španjolskoj Asobal ligi, proteklog vikenda, u utakmici 8. kola između Ademar Leona i BM Sinfina, rukometaši su za vrijeme susreta morali nositi maske. Širom, sportska javnost ostala je u čuđenju, a mnogi sportski radnici ovaj potez vlasti nazvali su čistim idiotizmom.

Bivši profesionalac Bundeslige Erwin Feuchtmann oštro je kritikovao obavezu nošenja maske u rukometu i prijeti bojkotom ako budu obnovljene naredbe.

Tridesetogodišnji Čileanac njemačkih korijena za vikend je morao igrati utakmicu u prvoj španskoj ligi sa svojim timom Ademar Leonom sa zaštitnom maskom.

“To je ludilo. U pojedinim trenucima neki igrači ostali su bez daha, pozlilo im je, bili su na rubu kolapsa. Nošenje maske jedna je od najglupljih odluka. Ljudi koji donose ovakve odluke su idioti.”, istakao je vidno razočarani Feuchtmann.

Feuchtmann, koji je igrao za Lemgo i Gummersbach u Njemačkoj, najavio je bojkot ukoliko tamošnje vlasti narede obavezno nošenje zaštitnih maski i na narednoj utakmici.

“Nećemo to raditi drugi put kao tim, zaista ne. Jer ništa od ovoga nema smisla. Ova odluka nema veze sa  stvarnošču i glupa je. Trenutno se savjetujemo unutar tima da to više ne radimo! U svakom slučaju, ne bježimo od protesta i bojkota, mi ćemo se braniti.” zaključio je Feuchtmann.

Što se tiće njemačke Bundeslige ovakva odluka neće biti donešena a i sam generalni direktor Bundeslige, Franck Bohmann, ovakvu odluku nazvao je „lošom šalom“.

„Na ovakvam način ne možemo se baviti profesionalnim sportom. Za nas ovakva rukometna igra nije opcija“ istakao je Frank Bohmann.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Godine su samo broj, Lazarov “trpa” golove i sa 40. godina!

Makedonski reprezentativac i član Nantesa, Kiril Lazarov i ove sezone igra na vrhunskom nivou iako …

Close