Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Rukometaši Slavije u subotu debituju u elitnom rangu

Rukometaši Slavije u subotu debituju u elitnom rangu

Rukometaši Slavije će u subotu na svom terenu dočekati Slogu iz Doboja u meču prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Biće to debitantski nastup Sokolova u Premijer ligi BiH, jer je start lige, podsjećamo, pomjeren za sedam dana zbog problema u samom Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine.

Trener Slavije, Boris Tešanović, ističe da je ekipa spremna, iako ih je, priznaje, malo poremetilo odlaganje početka prvenstva.

– Spremni smo za početak šampionata. Istina, malo nas jeste poremetio start prvenstva, ali kvalitetno smo radili i spremno dočekujemo subotnji meč sa Slogom. Idemo, naravno, na pobjedu u tom meču. Mislim da i Slogu, kao i 90% drugih ekipa možemo dobiti u našoj dvorani, te imamo potpuno pravo da se nadamo trijumfu u prvom meču. Nama i jeste primarni cilj da u prvenstvo uđemo sa dobrom serijom, i zadovoljile bi nas 3-4 pobjede u prvih pet kola, jer mislim da imamo dobar raspored, rekao je za naš portal Boris Tešanović, trener RK Slavija.

Trener Slavije ističe da ne poznaju previše ostale ekipe u ligi, te im je s toga primarni cilj isključivo opstanak u ligi, ali vjeruje da njegova ekipa ima kvalitet za sredinu tabele.

– Nama je primarni cilj opstanak u ligi jer ne poznajemo toliko većinu ostalih ekipa lige, kao što vjerujem ni oni ne poznaju nas. Mislim da je neka realna pozicija našeg tima u sredini tabele. Svjesni smo da godinama većina ekipa koje uđu u Premijer ligu iz Republike Srpske ili odmah ispadnu ili uopšte ne završe takmičenje. Mi želimo to da promjenimo i da budemo u sredini tabele, a ja vjerujem da to i možemo.

Tešanović je na kraju iskoristio ovu priliku da pozove sve navijače Slavije da dođu u subotu od 19,00 u dvoranu Slavije i pomognu ekipi u pohodu na prvu pobjedu u istoriji u Premijer ligi. Karta za utakmicu košta 3 KM.

Izvor: Sportdc.net

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Toni Čolina: Prvak može biti bilo koja ekipa iz doigravanja

Rukometaši Konjuha već nekoliko posljednjih godina redovni su učesnici završne faze rukometne Premijer lige Bosne …

Close