Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Rukometaši Slavije počeli su sa pripremama za novu rukometnu sezonu.

Rukometaši Slavije počeli su sa pripremama za novu rukometnu sezonu.

U taboru Sokolova još uvijek vlada neizvjesnost oko ranga u kojem će nastupati. Podsjećamo, za 20. avgust je zakazana nova sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH na kojem bi konačno trebalo biti poznato kako će izgledati Premijer liga za rukometaše.

Ukoliko se uspiju dogovoriti RS FBiH i RS RS oko toga da ulaze dva prvaka Federacije BiH, te da pored jednog prvaka Republike Srpske u ligi ostane i Slavija koja je bila najbolje plasirani klub iz Republike Srpske koji je prošle sezone po tabeli ispao iz lige onda će Sokolovi i treću godinu uzastopno nastupati u Premijer ligi.

No, u klubu iz Istočnog Sarajeva se ne opterećuju time. Još na kraju prošle sezone predsjednik kluba, Staša Košarac, je istakao da će se tokom ljeta ekipa praviti ekipa za oba ranga, te da nije bitno da li će se igrati Premijer liga ili Prva liga Republike Srpske. Praviće se ekipa za viši rang, a ako se bude igralo entitetsko takmičenje, to ne mijenja ništa već će se težiti ka ekspresnom povratku u elitno društvo.

U takvom danas su u Istočnom Sarajevu i počele pripreme ekipe. Nedostajalo je, opravdano, nekoliko prvotimaca. Igračima se pored struke obratio i predsjednik Košarac, a nakon toga je odrađen i uvodni trening.

Ekipa će prve treninge odraditi u Istočnom Sarajevu, a kako su nam najavili iz kluba, nakon toga slijedi odlazak na pripreme.

Izvor: Sportdc.net

Preporučujemo da pročitate..

Asim Šahman: Tužit ćemo Savez, komesar nije imao pravo na ovakvu odluku

Odlukom komesara takmičenja Srđana Jovića, koja je objavljena u Biltenu broj 19 Rukometnog saveza Bosne …

Close