Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Rukometaši Dervente započeli sa pripremama

Rukometaši Dervente započeli sa pripremama

Rukometaši Dervente započeli su pripreme za novu sezonu u kojoj će ponovo igrati Premijer ligu BiH, nakon što su postali prvaci Republike Srpske. Prozivku ekipe sa Ukrine izvršio je trener Milorad Bjelošević, kome se na startu odazvala okosnica ekipe koja je bila šampion prošle sezone.

„Ono što je dobro jeste da smo svi ostali na okupu, nakon osvajanja Prve lige Srpske. Sigurno da su neophodna dva tri pojačanja, posebno pivot. U narednim danima očekujemo i neke igrače na probi, prije svega iz banjalučkog Borca nakon čega će biti jasnije slika o deficitarnim pozicijama“, kaže Bjelošević.

Slaven Šmulja, predsjednik Upravnog odbora kluba sa Ukrine, ujedno i igrač, takođe je istakao da je važno što je šampionska ekipa ostala na okupu i da su neophodna pojačanja, ali da će zbog manjih finansijskih sredstava biti oprezni oko novih igrača.

„Sigurno je da nas u novoj sezoni očekuje borba za opstanka, ali se ne predajemo. Znamo koliko možemo i borićemo se. Dosta premijerligaša se dobro pojačalo i pretenduju na sami vrh. Nadamo se da ćemo svoj premijerligaški status uspjeti očuvati i prije samog kraja sezone“, istakao je Šmulja.

Dervenćani već imaju i dogvorene tri prijateljske utakmice, sa Borcem iz Banjaluke (18.8.) i dobojskom Slogom (20. i 29.8.).

Preporučujemo da pročitate..

Irhad Alihodžić ponovo u RK Bosna iz Visokog

Irhad Alihodžić novo je pojačanje rukometnog kluba Bosna iz Visokog. Alihodžić je rođen 22.12.1996 u …

Close