Home / Hrvatska 2018 / RUKOMET ČEKAJU VELIKE PROMJENE Prvi čovjek EHF-a u Splitu otkrio izgled Eura budućnosti
LONDON, ENGLAND - AUGUST 12: France celebrate on the podium after winning the gold medal against Sweden during the Men's Handball Gold Medal Match on Day 16 of the London 2012 Olympic Games at Basketball Arena on August 12, 2012 in London, England. (Photo by Jeff Gross/Getty Images)

RUKOMET ČEKAJU VELIKE PROMJENE Prvi čovjek EHF-a u Splitu otkrio izgled Eura budućnosti

SPLIT spreman dočekuje Europsko prvenstvo u rukometu, smatra dogradonačelnica Jelena Hrgović koja je jučer ugostila delegacije Europskog i Hrvatskog rukometnog saveza na čelu s predsjednicima Michaelom Wiedererom i Tomislavom Grahovcem.

“Velika je ovo čast za naš grad. Poduzimamo sve kako bi sutra prvenstvo započelo u najboljem redu, uložen je velik trud. Grad se uključio sa svim komunalnim kapacitetima. Ono što je jako lijepo i iznova pokazuje da ovaj grad na osobit način sportski živi jest velika zainteresiranost javnosti, ne samo sportske nego i velikog broja volontera koji sudjeluju u organizaciji, nekih 300 mladih. Split je za Euro spreman”, kazala je dogradonačelnica Hrgović.

Od 2020. godine 24 reprezentacije na Europskom prvenstvu

Predsjednik Wiederer već je bio u Splitu, gradu koji je poseban po tome što će po drugi put biti domaćin europskog rukometnog prvenstva.

“Zadovoljstvo je biti ovdje na ovako sunčan dan. To je dobar znak za prvenstvo. S obzirom na sportske uspjehe, jasno mi je da su svi opsjednuti rezultatom domaće reprezentacije. Zadovoljstvo mi je što vas se ovdje toliko okupilo. Zahvalio bih Splitu na domaćinstvu. Ovo mi je 25. prvenstvo u rukometu na kojem sudjelujem, treći put sam u Splitu. Sjećam se da sam prije 20 godina bio u delegaciji koja je tada razmatrala moguće domaćinstvo Splita. Ovo je drugi put da se u Splitu događa Europsko prvenstvo u rukometu, prvi put na svijetu da se na istom mjestu događa ovakav događaj drugi put”, kazao je Wiederer.

Iznio je i neke konkretne brojke i najavu kako će prvenstvo izgledati u budućnosti.

“Europska prvenstva danas se ne mogu usporediti s onima kakva su bila nekoć, kada biste imali 12 reprezentacija u dvije dvorane. Sada imamo 16 timova, a 2020. godine Europsko prvenstvo će imati 24 reprezentacije. To nije politički potez nego odraz kvalitete europskog rukometa. Što se tiče medijskog praćenja, i to se značajno promijenilo. Ovo prvenstvo pratit će se u 175 država i pokrivat će ga 130 medijskih kuća. Primijetili smo velik porast interesa navijača. Nije izražen samo za posljednji vikend prvenstva, nego traje od početka natjecanja”, kazao je Wiederer.

Dobri domaćini

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac smatra da je Europsko prvenstvo izrazito značajno za Hrvatsku.

“Hrvatska je drugi put domaćin europskog prvenstva u rukometu. To je najveće prvenstvo koje se u posljednjih 15 godina održava u Hrvatskoj. Možemo biti izuzetno ponosni što ćemo ugostiti najboljih 16 reprezentacija i što će naši ljudi moći uživati u izuzetnom rukometu. 12 reprezentacija može pobijediti svakog. Puno truda i rada uloženo je kako bi se sve dvorane dovele u funkciju. Da budemo najbolji domaćini kako samo mi to znamo.

Uvijek postavljamo visoku ljestvicu, ali mislim da će prvenstvo biti organizirano na najvišem nivou. Nadam se da ćemo gostoprimstvo pokazati i ovaj put, da će u svim dvoranama i gradovima biti fantastična navijačka atmosfera i da će se svi koji dođu u Hrvatsku osjećati ugodno, da će biti fešta i da ćemo svi uživati u onome što će igrači pokazati”, kazao je Grahovac.

Izvor: Index.hr

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

VELIKA PROMJENA Evo kako će izgledati sljedeći rukometni Euro

Sljedeće Europsko rukometno prvenstvo igrat će se 2020. godine u tri države, prvi put u …

Close