Home / BiH Rukomet / Ostala takmičenja / RK Krivaja će pokrenuti sudski spor protiv Rukometnog saveza FBiH

RK Krivaja će pokrenuti sudski spor protiv Rukometnog saveza FBiH

Rukometni savez Federacije Bosne i Hercegovine 21. aprila donio je odluku prekidu prvenstva u Prvim ligama FBiH te proglašenju prvaka a na osnovu stanja na tabeli u trenutku prekida.

Prema važećim propozicijama, RK Krivaja, ORK Bosna i ŽRK Hrasnica, ostvarili su plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, što je i potvrđeno završnim biltenom kojeg je komesar takmičenja, Fuad Lipa, dostavio klubovima 2. maja.

“Na osnovu Odluke RS FBiH koja se, zbog epidemije corona virusa, prvenstvo se prekida. Upravni odbor RS FBiH je dana 21.04.20120. godine, broj 02 – 2 – 12/20, odlučio da se poredak utvrđuje na osnovu ljestvice – tabele u trenutku prekida prvenstva. Na osnovu gore prikazane tabele – ljestvice prvo mjesto i prelezak u PREMIJER LIGU – MUŠKARCI osvojila je ekipa” stoji u završnom biltenu prvih liga FBiH.

Međutim, iz samo njima poznatih razloga, nekoliko dana kasnije došlo je do promjene biltena, te je objavljen novi bilten, u kojem je komesar izbacio rečenicu da su prvaci Prvih liga FBiH izborili plasman u Premijer ligu, te je isti dostavljen u Rukometni savez Bosne i Hercegovine.

Tim povodom oglasili su se iz Rukometnog kluba Krivaja, ekipe koja je osvojila prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH grupa Sjever, te su kao takvi ostvarili plasman u Premijer ligu BiH.

Saopštenje za javnost RK Krivaja prenosimo u cjelosti:

“Dana 02.05. od komesara Prve lige Federacije BiH smo dobili završni bilten i kao takvog ga objavili u javnost. Međutim određenim ljudima koji sebi uzimaju zapravo da kao i svake godine prekrajaju propozicije i rade šta žele je očigledno zasmetalo da ove godine u završnom Biltenu piše: “Na osnovu gore prikazane tabele – ljestvice prvo mjesto i prelazak u Premijer ligu osvojila je ekipa ….” Tako da smo jučer 04.05. ponovo dobili izmijenjeni Završni Bilten u kojem je ta rečenica izbačena. Sve to vam dostavljamo u prilogu kao i naše opširnije saopštenje. Sve ovo smo poslali i na adresu Rukometnog saveza BiH od kojeg tražimo da konačno zaustavi pritiske i mahinacije ljudi, koji su i prošlih godina proširivali ligu, otkazivali odigravanje utakmica baraža za ulazak u Premijer ligu itd… Stvari koje se dešavaju u bosanskohercegovačkom rukometu više nisu smiješne one su žalosne, jer pojedinci radi svojih ličnih interesa su spremni na sve, što pokazuje i primjer dvije objave završnih Biltena. Ovim putem poručujemo svim poštenim rukometnim radnicima koji znaju radi koga se sve ove stvari dešavaju u bosanskohercegovačkom rukometu da će RK Krivaja od sada pravdu i zaštitu naših interesa potražiti u drugim relevantnim državnim organima. Neka vam je na čast”, stoji u saopštenju.

Obavještenje za javnost Dana 02.05. od komesara Prve lige Federacije BiH smo dobili završni bilten i kao takvog ga…

Gepostet von RK Krivaja Zavidovići am Dienstag, 5. Mai 2020

Preporučujemo da pročitate..

U derbiju sezone Čelik bolji od Gradačca

Uzvratni susret dviju ekipa koje su glavni konkurenti za ulazak u Premijer ligu Bosne i …

Close