Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / RK Iskra pred početak doigravanja doveo veliko pojačanje

RK Iskra pred početak doigravanja doveo veliko pojačanje

Rukometni klub Iskra iz Bugojna obavijestio je svoje navijače da je pred početak doigravanja za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine klub angažaovao pojačanje na poziciji srednjeg beka.

Kako je navedeno u saopštenju RK Iskra, radi se o reprezentativcu Bosne i Hercegovine i jednom od najboljih igrača na svojoj poziciji u Bosni i Hercegovini.

Iz kluba nisu željeli saopštiti o kojem se igraču radi, a prema informacija do kojih je došao naš portal, najvjerovatnije se radi o Benjaminu Čičkušiću.

Benjamin Čičkušić je bio najbolji strijelac u protekloj sezoni. Iako je Čičkušić sa Maglajem produženje saradnje najavio krajem maja, prema saznanjima našeg portala, ipak do toga neće doći.

Naime, Čičkušić je napustio Maglaj, gdje je razdužio opremu, što bi moglo značiti da je upravo on tajno pojačanje RK Iskra.

Čičkušić je ponikao u RK Maglaj, nakon čega odlazi u Katar gdje je proveo nekoliko godina.

Nakon povratka iz Katra nastupao je za nekoliko klubova u Bosni i Hercegovini, do svog novog inozemnog angažmana. Potom slijedi odlazak u Tursku dje je proveo neko vrijeme. Po povratku iz Turske obukao je dres RK Vogošća, da bi se u junu mjesecu prošle godine vratio u Maglaj.

Službenu potvrdu ove informacije očekujemo u narednim danima.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Irhad Alihodžić ponovo u RK Bosna iz Visokog

Irhad Alihodžić novo je pojačanje rukometnog kluba Bosna iz Visokog. Alihodžić je rođen 22.12.1996 u …

Close