Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / RK Čelik rutinski pobijedio Bosnu u Tešnju

RK Čelik rutinski pobijedio Bosnu u Tešnju

Odlična rukometna predstava u Tešnju između domaće RK Bosne i RK Čelika, gdje je gostujuća ekipa Čelika nametnula žestok tempo, a domaći igači Bosne ga prihvatili i odigrali sportsku borbu svih 6o minuta. Ipak, pobijedila je bolja ekipa. Rezultat: 38:22 za Čelik.

Iako je Čelik vodio svih 60 minuta igre i ostvario sjajnu pobjedu nad solidnom ekipom Bosne, igra RK Bosne zaslužuje svaku pohvalu.

”Svakako da je naša forma u uzlaznoj liniji, mi smo i tempirali da budemo u top formi u petom prvenstvenom kolu protiv glavnog konkurenta za prvo mjesto – Krivaje u Zavidovićima”, ističe šef stručnog štaba RK Čelika Seldin Rizvanović.

U ovoj, kao i u ranijim utakmicama, trener Čelika Rizvanović je dao šansu svim raspoloživim igračima. Golmani su bili solidni: Haris Muhić je imao 9, a mladi Muamer Kljajič 6 odbrana. Srednji bek Slaven Šijaković je i ovog puta bio dobar dirigent i u odbrani i u napadu. Standardan je bio i doajen zeničkog rukometa Aldin Begagić,

A solidni su bili i Faris Mrako, Mario Filipović i Edin Gušić. I ovog puta trener Rizvanović je dao šansu svim rapoloživim igračima.

Prvi strijelac ove zanimljive utakmice je Ekrem Kobilica (Čelik), sa 7 postignutih golova, dok su po pet zgoditaka imali Eldar Mehić, Kenan Biogradlija i Slaven Šijaković.

U ekipi domaćina odlično su igrali Zato Isaković (postigao 5 golova) zatim Enver Omahić (postigao 6 golova.

Preporučujemo da pročitate..

Skauti krenuli sa pripremama za narednu sezonu

Sinoć je u prostorijama RK Izviđač Central Osiguranje trener Toni Čolina sa svojim stručnim stožerom obavio prozivku …

Close