Home / BiH Rukomet / Ostala takmičenja / RK Čelik: O sportu i rukometu kad se korona pobijedi!

RK Čelik: O sportu i rukometu kad se korona pobijedi!

Rukometni klub Čelik iz Zenice a povodom pandemije Korona virusa oglasio se saopštenjem za javnost koje prenosimo u cjelosti.

“Ovih dana pojavila su se razna saopštenja i prijedlozi nekih rukometnih klubova i pojedinaca koji se svode na zagovaranje da se što prije maltene ultimativno proglase prvaci rukometnih liga. I to u vrijeme kada se čitav svijet pa i mi u našoj dragoj BiH suočavamo i borimo protiv jednog od najvećeg zdravstvenog problema čovječanstva ikada, problema korona virusa.

Rukometni klub Čelik, koji ove godine navršava 70 godina postojanja i uspješnog rada, smatra da O SPORTU I RUKOMETU TREBA POKRENUTI OZBILJNU I ŠIROKU RASPRAVU TEK KADA SE KORONA POBIJEDI!

Široko i sveobuhvatno: od boljeg organizovanja i funkcionisanja liga, do poštenog i korektnog vođenja liga, suđenja, delegiranja, a protiv korupcije i kojekakvih namještanja rezultata!

U tom smislu RK Čelik podržava oglašavanje RK Gračanice objavljeno ovih dana, Kluba sa svijetlom rukometnom tradicijom, Kluba koji upravo na takav pravi način, obraćanjem rukometnoj javnosti, postavlja stvari: da se promptno rješavaju sva krupna pitanja funkcionisanja rukometnog sporta, a ne da se samo i jednostavno što prije proglase prvaci liga za ”zelenim stolom”.

RK Čelik Zenica

Preporučujemo da pročitate..

RK Krivaja će pokrenuti sudski spor protiv Rukometnog saveza FBiH

Rukometni savez Federacije Bosne i Hercegovine 21. aprila donio je odluku prekidu prvenstva u Prvim …

Close