Home / Evropa / RK Borac: U subotu prva utakmica osmine finala Challenge kupa

RK Borac: U subotu prva utakmica osmine finala Challenge kupa

Nakon što su uspješno apsolvirali prvu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv dobojske Sloge (30:26), rukometaši Borca okreću se obavezama na evropskoj sceni. Crveno-plavi će 9. i 16. februara, prvi put u Viljnusu, a drugi put u Banjaluci, ukrstiti koplja sa ekipom Šviese u osmini finala Challenge kupa, trećeg po jačini evropskog klupskog takmičenja.

Klub iz Gospodske ulice je po prvi put nakon sezone 2004-05 uspio da prezimi u Evropi, ali na tome, svakako, ne želi da se zaustavi. Stav sa današnje konferencije za novinare više je nego jasan – Borac ima igrački kadar koji može da odgovori postavljenom zadatku i izbori nastup u četvrtfinalu.

– Očekujemo od igrača da pruže dobru partiju u Litvaniji i izbore povoljan rezultat pred revanš u, nadam se, punom Boriku. Već sam ranije, kada su počinjale pripreme, rekao da bez rezultata rukometaša na terenu nema ni nas, bez našeg rada u klubu nema ni njihovih rezultata, za sada su igrači ispunili sve što se od njih tražilo, mi smo ispunili svoj dio obaveza, za sada sve funkcioniše kako treba i vjerujem da će se tako i nastaviti, odnosno da ćemo nakon ovog dvomeča imati razloga za slavlje – rekao je predsjednik kluba Saša Kondić prilikom današnjeg obraćanja medijima.

Portal borac-sport ranije je već pisao o “udarnim iglama” litvanskog predstavnika; od koga prijeti najveća opasnost po gol, potvrdio je čuvar crveno-plave mreže Slađan Subotić.

– Najveća opasnost su lijevi bek Karolis Antanavičijus i desno krilo Valdas Drabavičijus. Šviesa ima u timu još 2-3 igrača koja su mi “zapala za oko”, ali njih dvojica su nosioci igre. Dosta se oslanjaju na kontre i polukontre, mnogo trče, tako da moramo da budemo spremni na sve.

Nastavljena saradnja sa Banjalučkom pivarom, novi sponzor Atos osiguranje

Na današnjoj konferenciji za novinare saopšteno je da je nastavljena saradnja sa Banjalučkom pivarom, započeta prije 5 godina. Takođe, novi član sponzorskog kluba postala je osiguravajuća kuća Atos.

Problem pred put

Rukometni klub Borac našao se, inače, u problemu pred sam put u Litvaniju. Naime, račun kluba bio je kratko blokiran od strane advokatske kancelarije koja zastupa bivšeg rukometaša Borca Mladena Bojinovića zbog dijela kamate koji nije isplaćen prema nekadašnjem članu crveno-plavih.

Prošle godine je Borac isplatio glavnicu i zatezne kamate, ali je naknadno utvrđeno da nije regulisana kompletna kamata, pa je to riješeno tokom jučerašnjeg dana. Kako je saopšteno danas, došlo je do greške prilikom obračunavanja kamate.

– Advokatska kancelarija koja je zastupala Mladena Bojinovića skinula je sa računa blizu 5 000 KM. Dugovanja prema Bojinoviću su ranije isplaćena, ali su njegovi zastupnici utvrdili da nije došlo do isplate kompletne kamate te su se žalili sudu. Došlo je do bankarske greške prilikom obračuna kamate jer smo mi platili sve što nam je ranije dostavljeno. Bio nam je blokiran i račun pa smo pored dijela kamate morali platiti još 300 KM dodatnih troškova – rekao je direktor kluba Vladimir Branković.

NJemu, kao i predsjedniku kluba Saši Kondiću, zasmetao je način naplate.

– Borac ne bježi od svojih dugova, ali ovo je moglo da se riješi na ljepši način. Smeta mi odnos advokatske kancelarije prema klubu, mogao je neko da nas nazove i objasni situaciju. Plaćen je taj dio, ali smo mogli da izbjegnemo neprijatnosti, samo da nas je neko pozvao – rekao je Kondić.

Izvor: Borac-sport.com

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Vogošča angažovala još jedno pojačanje: Mirza Kapić nova prinova

I u narednom periodu Rukometni klub „Vogošća PH“ osvježava svoju ekipu i ozbiljno se priprema …

Close