Home / BiH Rukomet / Ostala takmičenja / Rifat Delić: Cilj ostaje isti, Krivaja i naredne sezone lovi Premijer ligu

Rifat Delić: Cilj ostaje isti, Krivaja i naredne sezone lovi Premijer ligu

Rukometni klub Krivaja iz Zavidovića u protekloj sezoni napravio je mnogo dobrih stvari, ali ostaje veliki žal za neulaskom u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Tim povodom razgovarali smo sa predsjednikom Upravnog odbora RK Krivaja gosp. Rifatom Delićem a nakon isteka naporne sezone za klub sa velikom rukometnom tradicijom.

Prošlo je godinu dana od kako ste došli na funkciju predsjednika Upravnog odbora RK Krivaja. Kako ocjenjujete rad kluba i Upravnog odbora u proteklom periodu?

“U junu mjesecu prošle godine nakon izborne skupštine došao sam na mjesto predsjednika upravnog odbora RK Krivaja sa velikom željom da sa našom Krivajom napravimo prave rezultate i Krivaju vratimo u sam vrh BiH rukometa. Upravni odbor, na čijem sam čelu, je morao da radi u više pravaca vezanih prije svega za organizaciju kluba, vraćanja dugova koji su bili iz proteklih godina, vođenje Seniorskog tima i škole rukometa. Zaista želim da pohvalim članove upravnog odbor RK Krivaja jer su donjeli znatna financijska sredstva, te uz pomoć općine tj. načelnika gosp. Hašima Mujanovića vratili skoro sve dugove i klub stavili na stabilne noge. Siguran sam da smo klub sa najvećim brojem sponzora u našem gradu što pokazuje da su članovi upravnog odbora radili svoj posao na jednom zavidnom nivou. Pored manjih dugova, koje smo riješili, želim da istaknem rješavanje duga, koji se godinama vukao od preko 20000KM prema Prevozu putnika i koji je bio omča oko vrata našem klubu. Ovom prilikom bi se zahvalio općini Zavidovići, vladi Ze do kantona i svim sponzorima koje neću navoditi, jer mogu da nekoga slučajno izostavim a veliki je broj onih koji su pomogli rad RK Krivaja u protekloj sezoni.”

Seniorski tim ove godine se nije uspio plasirati u Premijer ligu BiH, da li Krivaja naredne sezone nastavlja borbu ua ulazak u elitni rang bh rukometa?

Kroz sve moje intervjue, koje sam dao vezano za Seniorski tim, isticao sam da nam je imperativ ulazak u Premijer ligu, jer zavidovićka publika i javnost to zaista zaslužuju. Publika se naprosto zaželila utakmica RK Krivaja u Premijer ligi, što pokazuje činjenica da mi na svakoj utakmici Prve lige Federacije imamo 400 do 500 gledalaca. Nakon odigranog regularnog dijela prvenstava naš Seniorski tim dijeli prvo mjesto sa istim brojem bodova kao i RK Sloboda Tuzla, gdje smo radi samo dva više primljena gola ostali bez ulaska u Premijer ligu. Ostat će velika žal za propuštenom šansom, jer smo pobjedom u Tuzli u prvom dijelu sezone imali sve u svojim rukama ali nismo iskoristili šansu. Ne bih da se mješam u posao trenera Damira Memića, ali sam ja lično očekivao dosta više od onih najiskusnijih igrača koje smo i doveli da bi nas uveli u Premijer ligu. Što se tiče obaveza kluba prema igračima svim igračima su hranarine ispoštovane na najkonkretniji način, što gledajući situaciju u ostalim klubovima širom BiH nije slučaj. Igrači su otišli na odmor sa svim izmirenim obavezama prema njima, što je bio i jedan od ciljeva ovog upravnog odbora. Iz ovog mog izlaganja možete izvući i odgovor da je upravni odbor svoj dio maksimalno ispoštovao i da će to raditi i ubuduće.

Da li ekipa ostaje ista ili su neki igrači najavili odlazak iz kluba?

U proteklih nekoliko sedmica smo obavili razgovor sa svim našim igračima i već sad mogu da kažem da će okosnica našeg time ostati na okupu, a da smo u stalnom kontaktu sa igračima, koje ciljano želimo dovesti u naš tim. Znam da nam zavidovićka sportska javnost često poručuje da razgovaramo sa našim igračima, koji igraju širom BiH i mogu da im poručim da smo sa svima njima u kontaktu, te da su neki zainteresirani za povratak, dok su neki završili igračke karijere, a neki svoj život žele zasnivati u drugim gradovima. Također ovdje bih želio poručiti da su vrata svima njima širom otvorena i da moraju pokazati malo veću ljubav prema našoj Krivaji.

Škola rukometa RK Krivaja je ubjedljivo najbolja u omladinskoj ligi Sjever što pokazuje da će se u Zavidovićima još dugo igrati dobar rukomet?

Upravu ste i na to smo svi ponosni. Zaista su treneri, dječaci i svi roditelji, koji nam pomažu, odradili sjajan posao, jer sam na izbornoj skupštini rekao da će nam i jedan od ciljeva biti još bolji ustroj rada škole rukometa. To smo uspjeli i veoma smo ponosni na činjenicu da na završnici državnih prvenstava BiH imamo tri selekcije, gdje već ovog vikenda dvije naše selekcije učestvuju na završnici državnog prvenstava u Banja Luci i Bijeljini. Na planu Škole rukometa ćemo još više raditi, jer naprosto Zavidovići su osuđeni na činjenicu da nam sjajni mladi rukometaši odlaze nakon završene srednje škole i da ih neko mora naslijediti.

U proteklih nekoliko dana ste izašli sa saopštenjem o uslovima u kojima radite prije svega mislimo na Gradsku sportsku dvoranu Zavidovići, koji su u najmanju ruku ispod nivoa?

Drago mi je da ste mi postavili to pitanje, jer zaista mislim da je krajnje vrijeme da grad preuzme puno odgovornost prema pomenutom objektu. Da se niko ne naljuti, ali mislim da je naša dvorana jedan od najlošijih i da pod hitno mora doživjeti veliku rekonstrukciju. Ove zime, kao i godinama u nazad, susreli smo se sa problemom hladnoće u dvorani gdje smo morali da prekinemo zimske pripreme. RK Krivaja je simbol grada, zna se šta je ovaj klub značio u bivšoj, ali i sadašnjoj državi i toga moraju biti svi svjesni”

Nešto za kraj da poručite svim vašim zavidovićanima.

“U RK Krivaja sam ušao zaista svim srcem i neke stvari koje vidim me pogađaju i nadam se da će one iduće sezone nestati. Te stvari se prije svega odnose na netrpeljivost između sportskih kolektiva u našem gradu, zaobilazak RK Krivaja općinske službe za sport koja već dvije godine u komisiju za raspodjelu sredstava ne uvrštava člana RK Krivaja kao najtrofejnijeg sportskog kolektiva u našem gradu, odnos pojedinih bivših članova RK Krivaja koji Krivaju vole samo kada su oni u njoj a svi se dičimo sloganom “Svi smo mi Krivaja”, do lošeg odziva pojedinih privatnika, koji nemaju društvenu odgovornost prema gradu i sportu općenito. ”

U protekloj sezoni ste organizirali nekoliko sjajnih sportskih manifestacija. Da li planirate u ovoj sezoni napraviti isto?

Kao što ste rekli imali smo nekoliko velikih manifestacija prije svega tu mislim na utakmicu reprezentacije BiH i naše Krivaja, koja je bila jedna od najvećih sportskih manifestacija u poslijeratnom periodu. Ugostiti reprezentaciju u naš grad nije bilo nimalo lako i svi oni koji su bili na toj utakmici su zasigurno ponijeli lijepa sjećanja sa iste, na kojoj su se od svoje igračke karijere oprostili Edin Bašić, Adnana Šabanović i Ferid Avdić. Pored toga organizirali smo i revijalnu utakmicu igrača i trenera poniklih u našem klubu, koja je također dvoranu ispunila do posljednjeg mjesta, te ćemo tu Revijalnu utakmicu odigrati i ove godine. Tačnije u subotu 29.06. u 18:00 sati gdje ovom prilikom pozivam sve ljubitelje rukometa da dođu na ovaj rukometni spektakl. Pored ovih manifestacija organizirali smo i najveći sportski događaj za mlade u našem kantonu Međunarodni turnir Zavidovići Žepče Maglaj RUKOMET U SRCU, koji je prerastao u jedan od najboljih turnira na Balkanu za mlade rukometaše i rukometašice. Bilo je tu još dosta manifestacija, ali bi ove tri istakao kao najveće.

Koji su planovi upravnog do ljetnog odmora?

“Prije svega kompletiranje igračkog kadra za novu sezonu. Obnavljanje ugovora sa sponzorima i pronalazak novih sponzora, a ovim putem ću vama otkriti da u narednih nekoliko dana imamo potpis zaista velikog sponzorskog ugovora sa ozbiljnom firmom. Pored toga imamo u planu otvaranja prvog registrovanog Fan shopa u Zavidovićima za sve naše navijače. Također u planu nam je do kraja mjesaca ili početkom idućeg mjeseca održavanje izvještajne skupštine, na kojoj ćemo detaljno izanalizirati proteklu sezonu, usvojiti nekoliko bitnih pravilnika i donjeti plan za naredni periodu.” zaključio je na kraju razgovora Rifat Delić, predsjednik RK Krivaja.

Preporučujemo da pročitate..

Studenti spremaju tim za Premijer ligu, stigao i Faruk Vražalić

Desno krilo rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruk Vražalić, novo je pojačanje ORK Bosna iz …

Close