Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Rezultati nisu bili u prvom planu: Šumana oduševio mladi novajlija u reprezentaciji

Rezultati nisu bili u prvom planu: Šumana oduševio mladi novajlija u reprezentaciji

Trener rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Bilal Šuman, poprilično je zadovoljan pojedinim stvarima nakon priprema Zmajeva i utakmica protiv Katara.

Zmajevi su poraženi u oba duela protiv snažne selekcije koja se sprema za Svjetsko prvenstvo, a Šuman ističe da rezultat nije bio u prvom planu.

“Ovi rezultati nisu mjerilo, fokus je bio na tome da vidimo nove igrače koji bi mogli konkurirati za kvalifikacijske utakmice. Veoma sam zadovoljan lijevim krilom Keškićem. Ima ogroman potencijal i mislim da je on naša budućnost na toj poziciji”, rekao je Šuman za Dnevni avaz i tako naglasio da je oduševljen igrama mladog rukometaša koji nastupa za Fuchse Berlin.

BiH je u Kataru nastupila bez sedmorice važnih igrača, a manju minutažu imao je i iskusni Nikola Prce zbog povrede. Šuman naglašava da bi pobjede protiv Finske mogle odvesti selekciju na Euro.

“Imamo ogromnu šansu. Ostaje nam da pratimo formu igrača pa ćemo vidjeti kojih je to 16 igrača s kojima ćemo se suprotstaviti Finskoj”, rekao je Šuman.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Selekcija Izraela nanijela treći poraz „Zmajicama“

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je i treći poraz na evropskom rukometnom prvenstvu …

Close