uto. mar 31st, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Renato Sulić zaigrat će za selekciju Mađara?

1 min read

Mađarska rukometna reprezentacija neslavno je završila nastup na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj izgubivši sve tri utakmice u prvom krugu natjecanja u Varaždinu od DanskeŠpanjolske i Češke.

Tamošnji mediji raspisali su se o tome kako je reprezentacija dotaknula samo dno i priželjkuju velike promjene u kadru uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo iduće godine, u kojma će igrati protiv Slovenije.

Među novim licima koji bi mogli zaigrati u selekciji naših susjeda je i Renato Sulić(38), pivot hrvatske zlatne generacije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo u Portugalu 2003. godine. Riječanin je 2016. dobio mađarsko državljanstvo jer već devet godina igra za Veszpŕem, a od iduće sezone nastupat će za Wisłu Płock.

Naturalizirani igrači ne bi bili novost za Mađare, dres reprezentacije već su nosili Kubanac Carlos Pérez, Srbi Nikola Eklemović i Milorad Krivokapić te Iranac Iman Jamali. Ipak, pitanje je koliko će Sulić biti otvoren za nastup za drugu reprezentaciju u zenitu karijere, nakon što je već odbio povratak u “kauboje” pod vodstvom Željka Babića.

Susjedi zazivaju i povratak Lászla Nagya, koji se oprostio nakon lanjskog Svjetskog prvenstva, te dolazak Momira Ilića, koji je igrao za reprezentaciju Srbije prije više od tri godine i smije promijeniti nacionalni dres.

– Moramo igrati na Svjetskom prvenstvu pod svaku cijenu – poentirao je András Novák, generalni tajnik Mađarskoga rukometnog saveza.

Izvor: 24sata.hr

Close