pon. jan 20th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Remi Kadetena i Dinamo Bucuresti-a na startu EHF lige prvaka

1 min read

Nova sezona u EHF rukometnoj ligi prvaka zvanično je startala sinoć. Sezonu su otvorili rukometaši Cocksa i Savehofa u okviru grupe C. Savehof je upisao prvu pobjedu, rezultatom 25:30.

Za ekipu Cocksa nastupaju naši Elis Memić i Puljizović Saša, no sinoć se nisu upisivali u listu strijelaca.

Večeras je odigran i prvi susret u grupi D, između Kadetten Schaffhausena i Dinamo Bucuresti-a. Susret je završen remijem, 28:28.

Od samog početka susreta igralo se gol za gol, ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Do kraja prvog dijela gostujući rukometaši uspjeli su napraviti jedan gol prednosti, pa se na pauzu odlazi kod rezultata 14:15.

I u nastavku slična igrao kao u prvom dijelu. Domaćini su odigrali za nijansu bolje, pa u posljednjih pet minuta susreta ulaze sa dva gola prednosti .

U 56. minuti rezultat je glasio 27:25. Ipak do kraja susreta gosti uspjevaju doći do poravnanja za konačnih 28:28. Gosti su imali i priliku za pobjedu, samo dvadesetak sekundi prije kraja, no Savenco nije iskoristio priliku da postigne pogodak.

Najefikasniji u redovima Kadetena bili su Žarko Šešum i Luka Maros sa po šest postignutih pogodaka, dok je na drugoj strani isto toliko postigao i Ante Kuduz. Pogodak manje postigao je Amine Bannour. Naš Muhamed Zulfić koji nastupa za ekipu Dinamo Bucuresti, nije se upisivao u listu strijelaca.

Svijet Rukometa

Close