Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Razgovarali smo s Bracom Bradarićem, novim predsjednikom RK Maglaj

Razgovarali smo s Bracom Bradarićem, novim predsjednikom RK Maglaj

Nakon održane Skupštine Rukometnog kluba “Maglaj” u junu mjesecu i izbora novog Predsjednika UO RK “Maglaj”, Brace Bradarića, dugogodišnjeg sportskog radnika i direktora „Zanati“ d.o.o. Maglaj, krenulo se sa intezivnim radom u ostvarenju ciljeva koje je pred ovaj Upravni odbor postavila Skupština kluba.  Sa Bradarićem smo razgovarali o brojnim temama…

“Prvi i glavni cilj ove sezone je osigurati opstanak u Premijer ligi BiH, te dati veću priliku mladim, domaćim igračima, koji su ponikli u našoj nadaleko poznatoj Školi rukometa ali i osigurati da taj plod našeg rada ne bude uzaludan i da bude uspješan u nastavku. Uporedo sa formiranjem UO krenuli smo u razgovore sa sponzorima,trenerima,igračima… Dogovorena je saradnja sa Erminom Bajrićem koji je od ovog ljeta student vise trenerske škole Fakulteta za sport u Tuzli. Izabran je novi sekretar kluba Kenan Burić i po prvi put u našem klubu smo dobili Sportskog direktora Kenana Bašića. Za pomoćnika trenera izabran je naš dugogodišnji igrač i član više klubova u BiH i van BiH Alen Bjelobrković, koji će uz asistiranje Bajriću voditi selekciju 2002. godište. Urađeno je dosta posla u proteklom periodu”, istakao je Bradarić na samom početku razgovora.

Radi se na formiranju Selekcije Škole rukometa RK „Maglaj“ u Novom Šeheru. U prodaju su puštene članske kartice i kako nam je gospodin Bradarić rekao, više su nego zadovoljni njihovom prodajom.

“U toku su aktivnosti svih članova UO-a na iznalaženju sponzora i sigurnog finansiranja, gdje uz pomoć općine Maglaj imamo pomoć privatnih firmi sa naše općine, kao i šire. Pregovaramo sa jednom ozbiljnom kompanijom koja bi u narednom periodu mogla biti generalni sponzor kluba”,  dodao je Bradarić

Ono što navijače RK Magaj najviše interesuje je igrački kadar.

“Potpisali smo visegodišnje ugovore sa svim našim igračima koji su ostali u klubu i doveli dva mlada i perspektivna igrača iz RK „Žepče“. Našeg Emira Bajraktarevića koji igra na poziciji pivota i Stjepana Malbašića desnog beka/desnog krila, sa njima su također potpisani višegodišnji ugovori. U toku su pregovori sa više igrača iz BiH, ali se potpis ugovora očekuje u narednim danima. Do kraja mjeseca očekuje se dolazak jednog srednjeg beka iz Srbije, ali o imenima ne bi govorio ovom prilikom dok ne realizujemo ugovore. Nadamo se podršci sponzora i publike i dalje, i da će biti uz naš RK „Maglaj“”, riječi su Bradarića.

Na kraju razgovora Predsjednik RK Maglaj Braco Bradarić nam je naglasio da prije svega osjeća potrebu da se zahvali dosadašnjim dugogodišnjim sportskim radnicima, dugogodišnjem treneru Mahmutu Maši Obraliću, bivšim predsjednicima UO RK „Maglaj“, Senadu Karabegoviću kao i Ismiru Brkiću i drugim sportskim radnicima koji su bili dio kluba u proteklom periodu, a koji su svojim radom i zalaganjem doveli klub na poziciju u rukometnom svijetu na kojoj se sada nalazi.

„Također, bih se zahvalio sadašnjim članovima UO koji su zajedno sa mnom već duže vrijeme aktivni u radu kluba. Posebnu zahvalnost bi iskazao načelniku Mirsadu Mahmutagiću koji je prepoznao šta u stvari znači RK Maglaj za naš grad i u našem radu nam pomaže na sve moguće načine. Mislim da će naši navijači i dalje ostati uz svoj voljeni klub, biti naš osmi igrač, i dokazati da nije isprazna priča da je rukomet u Maglaju najvažnija sporedna stvar. Još jači i uvijek jači najbolja rukometna publika u BiH, koja svoju dvoranu uvijek ispuni do posljednjeg mjesta a često smo mnogobrojniji i na utakmicama koje se igraju na strani“, izjavio je Bradarić na kraju razgovora, kojem želimo uspješan i plodonosan rad u svim pogledima.

Izvor: maglaj.net

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Remi Borca i Konjuha u derbiju kola

Rukometaši Borca i Konjuha rezmizirali su večeras u Banja Luci u okviru 23. kola Premijer …

Close