Home / Evropa / Raul Gonzales: Situacija je neizvjesna, živimo iz dana u dan

Raul Gonzales: Situacija je neizvjesna, živimo iz dana u dan

Španjolski rukometni stručnjak Raul Gonzales prije tri godine sa ekipom Vardara osvojio je titulu prvaka Evrope. Nakon toga prelazi u Paris i preuzima kormilo super bogatog PSG-a, sa kojim će ove godine u decembru pokušati osvojiti titulu Evropskog prvaka.

PSG je klub koji posljednjih godina nije imao financijskih problema za razliku od nekih klubova u Evropi, jer je klub nakon preuzimanja od strane Qatar Investmenta imao stabilne financijske temelje i višemilionski budžet.

Takvi temelji su Zvonimiru Noki Serdarušiću, koji je PSG vodio prije Raula Gonzalesa, i samom Gonzalesu, omogučilo stvaranje super močne i jake ekipe. Ipak bez obzira na veliki broj zvijezda u timu, PSG nije uspio podići najsjajniji pehar na Evropskom tlu.

Međutim, kriza oko korona virusa pogodila je sve sportske momčadi u svijetu pa tako je sve izglednije da će i super bogati PSG u narednom periodu ipak ograničiti novčana sredstva za rukometnu momčad, a mogučnost takvog scenarija najavio je i trener Raul Gonzales.

„Do prije dva mjeseca klub je imao stabilnost i dugoročne planove. Ipak uz sve ovo što se dešava sa koronavirusom, sada je sve postalo nestabilno, ne samo u rukometu već i u svim profesinalnim sportovima, i ne znamo kako ćemo sve ovo preživjeti. Dugoročni planovi više ne postoje, živite iz dana u dan“ istakao je Gonzales.

Prije nekoliko mjeseci pojavila se informacija o nezadovoljstvu u redovima PSG pa su tada pojedini igrači najavljivali svoj odlazak. U prvim redovima spominjalo se ime Nikole Karabatića, koji je navodno svom agentu dao odriješene ruke, a kao nova destinacija francuskog asa spominjala se Barcelona.

Mediji takođe navode da nije problem samo Karabatić, nego da i još nekoliko njegovih saigrača traži alternativu, no njihova imena tada nisu otkrivena.

Prošlog ljeta klub je napustio Uve Gensheimer, koji se vratio u Njemačku u Rhein-Neckar Löwen, a ovog ljeta PSG će napustiti trenutno jedan od najboljih igrača svijeta, Sander Sagosen, koji će od naredne sezone nositi dres Kiela, a i za njegov odlazak Gonzales kaže:

„Kiel se vrlo snažno borio za Sagosena i mi ga nismo uspjeli zadržati“ zaključuje Gonzales.

Trenutni i najavljeni odlasci ipak pokazuju da nije sjajna situacija u PSG-u kako se to čini na prvi pogled.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Vardar se oprostio od Dejana Perića: Hvala ti što si bio dio naše porodice!

Srpski trener golmana Dejan Perić završio je svoj posao u Vardaru. Perić je novi angažman …

Close