Najnovije
Home / Evropa / Raul Entrerrios: Nadam se da ću ostati u Barceloni, neću imati problema da promijenim ulogu

Raul Entrerrios: Nadam se da ću ostati u Barceloni, neću imati problema da promijenim ulogu

Raul Entrerrios samo je jedna u nizu od igrača kojima je pandemija korona virusa pomrsila planove oko okončanja igračke karijere.

Entrerrios je je planirao ovog ljeta da završi svoju rukometnu karijeru nakon nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju, no kako su igre pomjerene za narednu godinu, pominjala se mogučnost produženja ugovora sa Barcelonom, kako bi Entrerrios ostao u formi.

Ipak kako sada stvari stoje, Raul bi u narednoj sezoni mogao imati nešto izmjenjen ugovor. Ostao bi u Barceloni ali bi više radio kao trener, dok bi imao i igrački angažman, taman toliko da ostane u formi.

„Planirao sam svoju igračku karijeru završiti  u Barceloni, i bio sam uzbuđen sa mogučnošću da ostanem u klubu kao trener. Ta perspektiva se promijenila pomjeranjem Olimpijskih igara za narednu godinu. Postoje predispozicije da nastavim kao igrač, ali zbog pandemije korona virusa teško je razmišljati kratkoročno. Moramo sjesti i razgovarati o tome.“ Istakao je Entrerrios.

Entrerrios će se morati prilagoditi novom režimu rada, i to za njeg neće predstavljati problem.

„Za mene je ključno da se ne zaustavljam, čal i sa manjim opterečenjem, neće se biti teško vratiti treninzima“ dodaje Entrerrios.

Raul nije krio ni razočarenje zbog odlaska Viktora Tomasa.

„Viktor Tomas je imao veliki karijeru u kojoj je postigao velike uspjehe. Teško je da se nije oprostio kako je zaslužio, jer je imao mogučnost da osvoji novi trofej Lige prvaka, ali zdravlje je iznad svega.“ zaključuje Entrerrios.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Početak Bundeslige pomjeren za oktobar

Njemačka Bundeslige odredila je datum početka naredne sezone. Iako je planirano da prvenstvo krene u …

Close