Home / Ostalo / Puljizović sa Koksima osvojio Baltičku ligu: Sada slijedi napad na šampionat Finske

Puljizović sa Koksima osvojio Baltičku ligu: Sada slijedi napad na šampionat Finske

Rukometaš iz Dervente Saša Puljizović sa svojom ekipom Rihimen Koksi osvojio je Baltičku ligu, što je četvrta titula u ovom takmičenju za ovu finsku ekipu.

Na fajnl-foru koji je igran proteklog vikenda u Minsku, Puljizovićeva ekipa u polufinalu savladala je bjelorusku ekipu SKA Minsk sa 26:24, dok su u velikom finalu bili bolji od ZTR Zaprožaja iz Ukrajine 23:22.

„Prezadovljan sam uspjehom koji smo postigli, kao i sa svojom igrom i igrom cijelog tima. Obje utakmice na završnici Baltičke lige bile su neizvjesne, ali smo mi kao tim pokazali snagu i pobjednički mentalitet“, govori Puljizović.

Ističe ovaj Dervenćanin da su im i utakmice u EHF Ligi šampiona dosta pomogle tokom fajnl-fora, jer su igrali sa najboljim ekipama u tom takmičenju.

 „Nakon ovog uspjeha ne planiramo stati, nastavljamo pomijerati granice ove sezone.  Nakon šest bodova u EHF Ligi šampiona, osvajanja Kupa Finske i sada Baltičke lige, okrećemo se borbi za prvaka Finske“, kaže Puljizović.

Ovaj rukometaš ističe kako trenutno uživa u Finskoj i rukometu, te da živi svoj san.

Nakon sjajnih partija u Ligi šampiona, sada osvajanja Baltičke lige, postavlja se pitanje kada će ovaj momak dobiti poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Piše: Slobodan Živanić

Preporučujemo da pročitate..

Posjetite novu web stranicu Udruženja rukometnih sudija BiH

Pred početak nove rukometne sezone u Bosni i Hercegovini sa radom je puštena nova web …

Close