Najnovije
Home / BiH Rukomet / Ostala takmičenja / Press RK Čelik: Protiv Gradačca samo pobjeda!

Press RK Čelik: Protiv Gradačca samo pobjeda!

Jučer je održana press konferencija u Rukometnom klubu Čelik posvećana početku prvenstvene sezone i prvoj utakmici, ali i drugim  aktuelnim pitanjima u Klubu.

Na startu ovogodišnje sezone u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH – grupa Sjever u subotu, 22. septembra u 19 sati u Gradskoj areni Zenica, Čelik će ugostiti ekipu RK Gradačca.

Biće to duel starih rivala iz Premijer lige BiH i derbi prvog kola prvenstva. O tome su govorili trener Seldin Rizvanović, krila Jasmin Omerović Cico i Eldar Mehić, te zamjenik kapitena Faris Mrako. Oni su jednoglasni: ništa osim pobjede protiv RK Gradačca ne dolazi u obzir.

Uprava Kluba je dovela kvalitetna pojačanja i najavila borbu za vrh tabele. U prelaznom roku u RK Čelik su došli: Jasmin Omerović Cico iz RK Maglaja, te Riad Polić, Eldar Mehić i Haris Muhić svi iz RK Kri-vaje Zavidovići. Lista pojačanja kompletirana je dolaskom Admira Bjelopljaka niz RK Kakanja, a nešto ranije i Mirana Čolić i šesnae-stogodišnjeg Ismara Kahrića iz RK Travnika.

Spremni smo za Gradačac

Trener prof. Seldin Rizvanović je u svojoj izjavi za medije kazao:

Više od mjesec dana smo pakleno radili i potpuno smo tehnički i taktički spremni za prvenstvo i za utaknicu sa RK Gračacom – rekao je Rizvanović. – U ovoj utakmici apsolutno ništa ne dolazi u obzir osim naše ubjedljive pobjede…

Desno krilo Jasmin Omerović Cico kaže:

Nakon RK Maglaja odakle sam došao u RK Čelik ovdje sam odlično primljen. Treniramo odlično, atmosfera u klubu takođe, tako da sam siguran da RK Gradačac ,pada” u Zenici!

Eldar Mehić, lijevo krilo Čelika, povratnik u tim iz RK Krivaje, koji je u dvije utakmice na turniru u Lukavcu ,,zabio” čak 26 golova, ističe:

Naša prednost je mladost ekipe i brzina u igri. Siguran sam da ćemo nadjačati ekipu RK Gradačca čije je oružje uvijek bila brzina u igri. Iako cijenimo ekipu RK Gradačca – pobjeda je naša!

Zamjenik kapitena Faris Mrako podsjeća da je Čelik u prethodnom prvenstvu pobijedio Gradačac u Zenici i igrao neriješeno u Gradačcu.

U ovu sezonu ulazimo znatno ojačani u odnosu na prethodnu, tako da ništa drugo na startu prvenstva protiv RK Gradačca ne dolazi u obzir nego naša pobjeda! – siguran je Mrako.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Rukometni savez FBiH klubovima iz FBiH donirao vrijednu sportsku opremu

Rukometni savez FBiH klubovima iz FBiH donirao vrijednu sportsku opremu Rukometni savez Federacije Bosne i …

Close