Home / BiH Rukomet / Ostala takmičenja / Press RK Čelik: Protiv Gradačca samo pobjeda!

Press RK Čelik: Protiv Gradačca samo pobjeda!

Jučer je održana press konferencija u Rukometnom klubu Čelik posvećana početku prvenstvene sezone i prvoj utakmici, ali i drugim  aktuelnim pitanjima u Klubu.

Na startu ovogodišnje sezone u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH – grupa Sjever u subotu, 22. septembra u 19 sati u Gradskoj areni Zenica, Čelik će ugostiti ekipu RK Gradačca.

Biće to duel starih rivala iz Premijer lige BiH i derbi prvog kola prvenstva. O tome su govorili trener Seldin Rizvanović, krila Jasmin Omerović Cico i Eldar Mehić, te zamjenik kapitena Faris Mrako. Oni su jednoglasni: ništa osim pobjede protiv RK Gradačca ne dolazi u obzir.

Uprava Kluba je dovela kvalitetna pojačanja i najavila borbu za vrh tabele. U prelaznom roku u RK Čelik su došli: Jasmin Omerović Cico iz RK Maglaja, te Riad Polić, Eldar Mehić i Haris Muhić svi iz RK Kri-vaje Zavidovići. Lista pojačanja kompletirana je dolaskom Admira Bjelopljaka niz RK Kakanja, a nešto ranije i Mirana Čolić i šesnae-stogodišnjeg Ismara Kahrića iz RK Travnika.

Spremni smo za Gradačac

Trener prof. Seldin Rizvanović je u svojoj izjavi za medije kazao:

Više od mjesec dana smo pakleno radili i potpuno smo tehnički i taktički spremni za prvenstvo i za utaknicu sa RK Gračacom – rekao je Rizvanović. – U ovoj utakmici apsolutno ništa ne dolazi u obzir osim naše ubjedljive pobjede…

Desno krilo Jasmin Omerović Cico kaže:

Nakon RK Maglaja odakle sam došao u RK Čelik ovdje sam odlično primljen. Treniramo odlično, atmosfera u klubu takođe, tako da sam siguran da RK Gradačac ,pada” u Zenici!

Eldar Mehić, lijevo krilo Čelika, povratnik u tim iz RK Krivaje, koji je u dvije utakmice na turniru u Lukavcu ,,zabio” čak 26 golova, ističe:

Naša prednost je mladost ekipe i brzina u igri. Siguran sam da ćemo nadjačati ekipu RK Gradačca čije je oružje uvijek bila brzina u igri. Iako cijenimo ekipu RK Gradačca – pobjeda je naša!

Zamjenik kapitena Faris Mrako podsjeća da je Čelik u prethodnom prvenstvu pobijedio Gradačac u Zenici i igrao neriješeno u Gradačcu.

U ovu sezonu ulazimo znatno ojačani u odnosu na prethodnu, tako da ništa drugo na startu prvenstva protiv RK Gradačca ne dolazi u obzir nego naša pobjeda! – siguran je Mrako.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Čelik bolji od Čelika, zenički derbi pripao „Seniorima“

Posljednje kolo Prve lige FBiH grupa sjever donijelo nam i je i gradski derbi u …

Close