Najnovije
Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Premijer Vlade FBiH primio predstavnike Rukometnog saveza BiH
(Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)

Premijer Vlade FBiH primio predstavnike Rukometnog saveza BiH

U zgradi Vlade FBiH održan je sastanak na kojem su prisustvovali premijer Fadil Novalić, državni ministar Civilnih poslova Adil Osmanović, sa saradnicima, te Tihomir Ćurak pomoćnik ministra finansija FBiH, direktor Federalne poreske uprave Šerif Isović , te predsjednik Rukometnog saveza BiH Amir Zahirović i direktor rukometnih reprezentacija BiH Gordan Muzurović.

Tema sastanka je bila situacija u RSBIH, blokada računa, i početak kvalifikacija za svjetsko prvenstvo koje počinju 25.10.2017, utakmicom protiv reprezentacije Estonije!

Predsjednik Zahirović i direktor Muzurović su prezentirali situaciju u RSBIH i probleme sa kojim se susreće državna reprezentacija pred početak kvalifikacija usred blokade računa!

Zaključeno je da ce konačno rješenje pitanja blokade biti i dalje predmet razgovora kako bi se pronašao zadovoljavajući i prihvatljiv modus a istovremeno je zaključeno da nastup reprezentacije u predstojećim kvalifikacijama ne smije i ne može biti upitan te da će se pronaći način da reprezentativni tim bude operativan u administrativno – finansijskom smislu!

Preporučujemo da pročitate..

IHF podijelio Wild card, Zmajevi bez plasmana na Svjetsko prvenstvo

Međunarodna rukometna federacija najavila je zemlje koje će dobiti dodatnu pozivnicu za nastup na Svjetskom …

Close