pet. jan 24th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Poraz Izviđača u Prešovu

3 min read

U sklopu 15. kola Seha-Gazprom lige rukometaši Izviđača su gostovali u Prešovu (Slovačka) gdje su poraženi od momčadi Tatran Prešov rezultatom 29:22, poluvrijeme 14:8.

Prvi pogodak u susretu postigao je Rabek za vodstvo domaćina, a prvi pogodak za Izviđač postigao je Josip Čutura u 3. minuti (1:1).

Do sredine poluvremena momčadi su bile, uglavnom, rezultatski poravnate (6:6, 16. minuta). Od 17. do 19. minute domaći postižu četiri pogotka, dok na drugoj strani „Skauti“ ne uspijevaju postići pogodak tako da Tatran stiže do osjetnije prednosti (10:6, 19.minuta). Do poluvremena, odnosno od 16. do 30. minute, rukometaši Izviđača su postigli samo dva pogotka tako da su domaći okončali prvo poluvrijeme s prednošću od šest pogodaka (14:6).

Nešto bolje izdanje „skauti“ su pokazali u drugom dijelu. Da nije bilo ishitrenih poteza i bespotrebno izgubljenih lopti, rezultat je mogao biti i povoljniji. Trener Bjeliš pružio je priliku svima, posebno je u drugi 30 minuta bio raspoložen mladi Nikola Primorac koji je postigao 5 pogodaka. Uglavnom, u drugom poluvremenu, domaći rukometaši su održavali prednost od 7-8 pogodaka tako da je susret okončan rezultatom 29:22.


Najefikasniji u momčadi Izviđača bili su Nikola Primorac i Josip Čutura sa po pet pogodaka, dok su triput bili uspješni Miljan Ivanović i Ivan Miličević. Vratar Josip Kvesić „skupio“ je 9 obrana.

Kod domaćina šest pogodaka postigao je Hrstka, dok su po četiri pogodaka postigli: Lapajne i KrokMario Cvitkovićje obranio 15 udaraca rukometaša Izviđača.

U sljedećem 16. kolu kolu Seha-Gazprom lige rukometaši Izviđača u subotu, 16.02.2019. u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom dočekuju momčad Steaue iz Bukurešta.

Mario Cvitković, vratar Tatran Prešova: Mislim da smo danas zasluženo pobijedili momčad, koja uopće nije loša. Izviđač ima mlade i talentirane igrače i siguran sam da će njihova budućnost biti vrlo svijetla. Mi smo opravdali ulogu favorita jer smo iskusnija momčad. Međutim, Izviđač po mom mišljenju zaslužuje bolju poziciju u poretku nego što je trenutno ima.

Slavko Goluža, trener Tatran Prešova: Danas smo uspjeli osvojili tri boda, ali izvedba je bio daleko od dobrog. U zadnje vrijeme smo imali jače treninge i noge su očito bile teške, ali moramo raditi još bolje. Ponovit ću, neki igrači moraju dati više, više se truditi.

Mario Bjeliš, trener Izviđača: Čestitamo Tatranu, koji još uvijek ima priliku i bori za plaman F4 Seha-Gazprom lige i nadam se da će uspjeti na kraju. Tatran je danas zaslužio pobjedu, ali možda ne s toliko golova razlike.

Ivan Herceg, vratar Izviđača: Izgubili smo danas, ali smo se borili cijelim tijekom susreta. Međutim, ova utakmica nam je pokazala da se možemo nositi s kvalitetnim momčadima, ali moramo raditi još više kako bismo u buduće mogli biti što bliže favoriziranim protivnicima.

HC Tatran Prešov: Cvitkovic (15 obrana, 2 sedmerca), Chupryna, Rabek 3/2, Đerić 3, Hrstka 6/2, Lapajne 4, Krok 4, Sarpataky 1, Križ 1, Urban 2, Kosteski 2, Butorac 1, Tsarapkin, Afanou 2. Trener: Slavko Goluža

RK Izviđač: Kvesić (9 obrane, 2 sedmerca), Tolić, Herceg (2 obrana), Miličević 3/1, Kos 1, Ivanović 3/1, M. Mišetić 1, Čutura 5, Vukšić, Đono 1, Primorac 5, Mataga, Maretić 1, Kaluđerović 2, Lovrić, G. Mišetić. Trener: Mario Bjeliš

Close