Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Počela “operacija Bjelorusija i Češka”

Počela “operacija Bjelorusija i Češka”

Glavnina reprezentativaca već je došla u Tuzlu, dok se sutra očekuju ostali koje je selektor Bilal Šuman pozvao za predstojeće susrete.

– Većina igrača već je doputovala u Tuzlu i večeras smo održali prvi trening. Nekolicina ih danas igraju utakmice za svoje klubove, tako da bi sutra trebali raditi u punom sastavu – izjavio je Šuman za Fenu.

Sutra se očekuje dolazak Terzića, Tarabochije, Perića, Malinovića, braće Burić i Nuića.

Večerašnje pripreme predvodio je kondicioni trener iz Tuzle Muris Đug.

Reprezentacija će u dvorani Mejdan raditi do utorka kada odlaze za Minsk, gdje će dan kasnije igrati s Bjelorusijom. Vraćaju se 26. oktobra, a protiv Češke igrat će u Mejdanu 27. oktobra (20 sati).

Govoreći o izgledima u kvalifikacijama, Šuman je ponovio da imamo odličnu priliku da se prvi put pojavimo na evropskom prvenstvu.

-Nadam se da ćemo dobiti sve domaće utakmice, ali ćemo se i na ostalim boriti maksimalno, kako bismo otišli na EP. Možda protivnici nisu toliko atraktivni, ali riječ je o kvalitetnim i neugodnim reprezentacijama protivnici. Bit će teško i u Minsku i u Mejdanu, ali znamo da će dvorana ovdje biti prepuna i da ćemo imati ogromnu podršku s tribina. Uradićemo sve što možemo da pobijedimo – kazao je selektor Šuman.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Bilal Šuman: Preuzimamo ulogu favorita u dvomeču sa Finskom

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u aprilu mjesecu odigrat će dva ključna meča, koja bi …

Close