Home / Evropa / Pobjedom u Toulouseu PSG učvrstio vodeću poziciju

Pobjedom u Toulouseu PSG učvrstio vodeću poziciju

Rukometaši Pariza sinoć su u okviru 15. kola francuske Starligue slavili na gostovanju u Toulouseu rezultatom 30:35, ćime su učvrstili lidersku poziciju.

Domaći rukometaši dobro su se držali tokom prvog dijela. Sve do osme minute rukometaši Toulousea imali su rezultatsku prednost, da bi nakon 3:3, gosti preuzeli rezultatsku inicijativu.

Od tog trenutka pa sve do kraja susreta rukometaši PSG-a rezultatski su kontrolisali susret. U nekoliko navrata tokom prvog dijela domaći rukometaši stizali su do poravnanja, posljednji put u 29. minuti kod rezultata 17:17. Ipak do kraja susreta Sagosen i Hansen dovode PSG do prednosti od dva gola, tako da se na pauzu odlazi kod rezultata 17:19.

U nastavku rukometaši PSG-a zaigrali su nešto bolje, gdje već na startu odlaze na plus pet golova prednosti, kod rezultata 17:22. Prednost su bez problema održavali da bi u 54. minuti otišli na plus osam, kod rezultata 26:34.

Do kraja susreta domaći rukometaši smanjili su prednost na minus pet, za konačnih 30:35.

Pariz su do pobjede vodili Nedim Remili sa devet i Uwe Gensheimer sa osam postignutih pogodaka. Kod Toulousea najefikasniji su bili Markus Olsson sa sedam i Henrik Jakobsen sa šest postignutih pogodaka.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Početak Bundeslige pomjeren za oktobar

Njemačka Bundeslige odredila je datum početka naredne sezone. Iako je planirano da prvenstvo krene u …

Close