Home / BiH Rukomet / Premijer liga (Ž) / Pobjede Dubice i Hadžića u premijernim utakmicama Premijer lige

Pobjede Dubice i Hadžića u premijernim utakmicama Premijer lige

Rukometašice Dubice i Hadžića u svojim premijernim utakmicama u Premijer ligi Bosne i Hercegovine upisale su pobjede.

Ekipa Dubice na gostovanju u Mostaru kod ekipe HŽRK Katarina, rezultatom 32:37, dok je ekipa Hadžića na domaćem terenu savladal ekipu ŽRK Bihać, rezultatom 24:20.

U prvom susretu u Mostaru, ekipa Dubica dosta nespretno je otvorila susret. Dosta tehničkih pogrešaka iskoristile su domaće rukometašice, ali ubrzo nakon toga, gošće se vraćaju u susret.

Rezultat na kraju prvog dijela glasio je 15:17. Nastavak igre donosi ujednačenu igru na obe strane do pred sami kraj susreta, kada gostujuće rukometašice mini serijom uspjevaju da se odlijepe, za konačnih 32:37.

U ovom susretu naročito se istakla golmanica gostujuće ekipe Ivana Banjanin sa 16 prikupljenih odbrana.

U drugom susretu ekipa Hadžića u veoma neizvjesnom susretu slavile su protiv ekipe Bihaća. Rezultatska neizvjesnost do pred sami kraj susreta kada domaće rukometašice mini serijom uspjevaju susret završiti u svoju korist. Konačan rezultat susreta glasio je 24:20.

Minela Delalić sa 7 i Almedina Imširović sa 6 postignutih pogodaka bile su najefikasnije u redovima domaće ekipe, dok su kod gošći Azra Bašanović i Aziza Hafurić postigle po 9 pogodaka.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Krivajašice protutnjale kroz Mostar

Rukometašice Krivaje u okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovale su u Mostaru …

Close