Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Ovo su odluke sa današnjeg sastanka UO RS BiH
Foto: Samir Cacan - Mondo.ba

Ovo su odluke sa današnjeg sastanka UO RS BiH

Na danas održanoj sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine donešen je niz odluka koje se u najvećem obimu odnose na raspored takmičenja u narednim sezonama.

Zbog teške financijske situacije koja je pred početak nove sezone zadesila premijerligaša, ekipu HMRK Zrinjski, uprava kluba odlučila je da isti naredne sezone neće nastupati u Premijer ligi BiH. Iz tog razloga Premijer liga u narednoj sezoni brojat će 16. klubova, tako da će premijeligaški status zadržati ekipa Slavije, dok će ligu popuniti oba prvaka prvih liga FBiH.

Premijer ligu će na kraju naredne sezone napustiti tri posljednje plasirane ekipe, a njihova mjesta popunjavaju prvaka Federalne lige sjever i jug, i prvak Republike Srpske.

Takođe, donešene ja odluka da će u sezoni 2020/2021 ligu takođe činiti 16 klubova, ali po okončanju lige istu će napustiti četiri posljednje plasirane ekipe. Ligu će popuniti dva kluba, jedan iz Federacije a jedan iz Republike Srpske.

U sezoni 2020/2021 formira se i Premijer liga B, što je bilo govora proteklih mjeseci da bi moglo da oživi do početka ove sezone, međutim, prema današnjem dogovoru, ta ideja zaživjet će od početka naredne sezone.

Ekipa HMRK Zrinjski neće biti kažnjena zbog neučešća u Premijer ligi naredne sezone te će ukoliko ostvari plasman kroz Prvu ligu FBiH, moći uči u Premijer ligu.

Sve ovo odložit će početak sezone za sedam dana, a u narednim danima ponovo će se obaviti žrijeb Premijer lige BiH.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Rukometaši Krivaje ubjedljivo sa Derventom

Rukometaši Krivaje večeras su u okviru jedanaestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine upisali novu …

Close