Najnovije
Home / BiH Rukomet / Omladinska takmičenja / Okončano i omladinsko prvenstvo RS, Kozara u Lokomotiva najuspješniji

Okončano i omladinsko prvenstvo RS, Kozara u Lokomotiva najuspješniji

Rukometno prvenstvo Republike Srpske u omladinskim kategorijama stiglo je do kraja. Jučer su odigrani posljednji susreti nakon čega smo dobili i konačan plasman ekipa.

Evo godine takmičenje je organizovano u četiri kategorije, počev od onih najmlađih 2008. godište i mlađi, 2006. godište i mlađi, 2004. godište i mlađi, te 2002. godište i mlađi.

Nakon okončanja takmičenja najviše uspjeha ostvarile su selekcije RK Kozara MP iz Dubice koje su u konačnom plasmanu zauzele tri prva mjesta, i to u kategorijama 2004. 2006. i 2008. čime su izborile plasmane na završnicu državnog prvenstva.

Omladinci Lokomotive iz Brčkog u konačnom poredku zauzeli su jedno prvo, jedno drugo i jedno treće mjesto. Sve tri selekcije ovog kluba takođe su izborile plasman na završnicu državnog prvenstva.

Dva plasmana na završnicu državnog prvenstva izborile su ekipe RK Bijeljina u kategoriji 2006. godište i mlađi te u 2008. godište i mlađi, dok su po jedan plasman izborile ekipe RK Jedinstvo 2015 i RK Leotar u kategoriji 2002. godište i mlađi, RK Borac M:tel u kategoriji 2004. godište i mlađi te RK Prijedor u kategoriji 2008. godište i mlađi.

Proteklog vikenda u Dubici je odigran je završni turnir u kategoriji 2006. godište i mlađi na kojem je učešće uzelo osam ekipa. Prvak RS-a u ovoj kategoriji je ekipa RK Kozara MP.

Pored ekipnih nagrada dodjeljene su i pojedinačne nagrade.

Todor Milisavljević (RK ”Kozara” Mlijekoprodukt) – najbolji strijelac turnira
Todor Milisavljević (RK ”Kozara” Mlijekoprodukt) – najbolji igrač turnira
Dejan Purić ( RK “Lokomotiva” Brčko) – najbolji golman turnira

Završni turnir u kategoriji 2002. godište i mlađi odigran je jučer u Brčkom. Pobjednik u ovoj kategoriji je ekipa RK Lokomotiva.

Pored trofeja Lokomotiva je osvojila i pojedinačna priznanja. Luka Đorđević je izabran za najboljeg igrača prvenstva, dok je Mihajlo Simić ubjedljivo bio najuspješniji strijelac Republike Srpske.

Za najboljeg golmana završnog turnira proglašen je član Leotara Vasilije Stojanović, dok je Đorđe Babić iz Hercegovine dobio priznanje kao igrač koji je najviše napredovao.

Selekcija 2002. i mlađi:

1. Lokomotiva
2. Jedinstvo 2015
3. Leotar

Selekcija 2004. i mlađi:

1. Kozara
2. Borac m:tel
3. Lokomotiva

Selekcija 2006. i mlađi:

1. Kozara Mp
2. Lokomotiva
3. Bijeljina

Selekcije 2008. i mlađi

1. Kozara MP
2. Bijeljina
3. Prijedor

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Otkazan 7. Međunarodni rukometni turnir “Rukomet u srcu”

Jedan od največih turnira za omladinske kategorije na ovim prostorima, Međunarodni rukometni turnir “Rukomet u …

Close