Najnovije
Home / BiH Rukomet / Omladinska takmičenja / Okončana Omladinska rukometna lige „Sjever“, Krivaja sveukupni pobjednik

Okončana Omladinska rukometna lige „Sjever“, Krivaja sveukupni pobjednik

Treća sezona Omladinske rukometne lige „Sjever“ stigla je do kraja. Jedna od najmasovnijih omladinskih rukometnih liga u Bosni i Hercegovini, i ove godine okupila je veliki broj klubove sa područja Zeničko-Dobojskog i Tuzlanskog kantona.

I ove godine kao i prethodnih, takmičenje je organizovano i u ženskoj i u muškoj konkurenciji, a ove godine u okviru ORL „Sjever“ nastupali su dječaci i djevočice rođeni 2002. godine i mlađi, 2004. godine i mlađi, 2006. godine i mlađi i 2006. godine i mlađi.

Ove godine, dječaci i djevojčice iz Zavidovića, članovi i članice RK i ŽRK Krivaja sveukupno, ostvarili su največi uspjeh.

U kategoriji 2006. i 2008. članovi RK Krivaja osvojili su prva mjesta čime su izborili direktan plasman na završnicu državnog prvenstva, dok je selekcija 2004. kroz dodatne kvalifikacije, a nakon osvojenog drugog mjesta, takođe izborila plasman na završnicu državnog prvenstva.

Članice ŽRK Krivaja u sve četiri kategorije 2002., 2004., 2006., i 2008. izborile su direktan plasman na završnicu državnog prvenstva.

Tim povodom danas je u Zavidovićima upriličena ceremonija dodjele medalje i priznanja članovima RK Krivaja i ŽRK Krivaja.

U kategoriji dječaka rođenih 2002. godine i mlađi, prvo mjesto pripalo je članovi ŠR RK Maglaj. Maglajlije su kroz dodatne kvalifikacije dobile još jednu selekciju na državnom prvenstvu, a to je selekcija dječaka rođenih 2008. godine i mlađi.

U kategoriji dječaka rođenih 2004. godine i mlađih, selekcija RK Sloboda osvojila je prvo mjesto ćime su dječaci iz Tuzle izborili direktan plasman na završnicu državnog prvenstva.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Otkazan 7. Međunarodni rukometni turnir “Rukomet u srcu”

Jedan od največih turnira za omladinske kategorije na ovim prostorima, Međunarodni rukometni turnir “Rukomet u …

Close