Home / Liga prvaka / Od naredne sezone EHF Liga prvaka u novom formatu

Od naredne sezone EHF Liga prvaka u novom formatu

Evropska rukometna federacija prije nekoliko godina najavila je promjene u formatu evropskih takmičenja. Kao godina početka najavljena je 2020. tačnije sezona 2020/2021.

Prema novom sistemu u EHF Ligi prvaka više neće nastupati 28 klubova kao što je to bio slučaj do sada, nego samo 16 ekipa, koje će se boriti za titulu prvaka starog kontinenta.

Ekipe će biti podijeljene u dvije grupe od po osam ekipa, a prve dvije ekipe iz obe grupe izborit će direktan plasman u četvrtfinale, dok će dvije posljednjeplasirane ekipe napustiti takmičenje.

Ostale ekipe borit će se za plasman u četvrtfinale. Kao termin odigravanja utakmica pominju se utorak i srijeda i on će biti fiksan. Do prvog jula trebali smo saznati sve učesnike za narednu sezonu, ali zbog pandemije korona virusa nacionalni savez još uvijek nisu prijavili svoje učesnike.

Za sada je poznato deset učesnika a to su THW Kiel, SG Flensburg-Handewitt, Pariz St. Germain, Vardar Skoplje, Telekom Veszprem, FC Barcelona, KS Kielce, Aalborg Haandbold, RK Zagreb i FC Porto.

Još uvijek je otvoreno šest mjesta a uskoro ćemo vjerovatno i to saznati. Među najozbiljnijim kandidatima za preostalih šest mjesta su Wisla Plock, MOL Pick Szeged, HC Meschkow, HC Motor Saporsoschje ili RK Celje.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Uvjerljiv poraz PPD Zagreba u Mađarskoj

Rukometaši PPD Zagrebu u susretu su 2. kola skupine B Lige prvaka pretrjeli i drugi …

Close