Home / Evropa / Nova sjajna predstava Benjamina Burića za novu pobjedu Flensburga

Nova sjajna predstava Benjamina Burića za novu pobjedu Flensburga

Rukometaši Flensburga u okviru 6. kola njemačke Bundeslige upisali su novu gostujuću pobjedu, ovaj puta protiv ekipe Lemgo rezultatom 21:23.

Novu sjajnu partiju pružio je i naš reprezentativni golman, Benjamin Burić, koji je u ovom susretu sakupio čak 18 odbrana.

Iako su gosti na samom početki susreta uspjeli napraviti napraviti rezultatsku prednost, domaća ekipa nije posustajala. Imali su gosti u pojedinim trenucima i +3 gola prednosti, međutim do kraja prvog dijela domaći rukometaši uspjeli su smanjiti rezultatski zaostatak na svega -1, pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 10:11.

Početkom drugog dijela domaća ekipa dolazi do poravnanja ali i preokreta pri rezultatu 13:12, međutim serijom od 2:7 gosti odlaze na +4 gola prednosti pri rezultatu 15:19.

Do kraja susreta domaći rukometaši uspjeli su smanjiti zaostatak za konačnih 21:23.

Kod domaćih najefikasniji su bili Zieker sa 5 te Hornke i Theuerkauf sa po 4 postignuta pogodka, dok su kod Flensburga Golla sa 6, te Glandorf i Wanne sa po 4 postignuta pogotka bili najefikasniji. Na golu Flensburga ponovo je briljirao Benjamin Burić sa 18 sakupljenih odbrana.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Benjamin Burić sa Flensburgom Prvak Njemačke

Sjajna sezona za našeg reprezentativnog golmana Benjamina Burića u dresu Flensburga okončana je danas, gostujućom …

Close